Zahvala ob zakonskem jubileju

zakonski jubilej

Beseda zahvale je v današnjem svetu vse premalokrat izrečena. Čeprav nas nič ne stane, nam včasih težko gre z jezika ali pa si zanjo enostavno ne vzamemo časa. Pa naj danes ne bo tako.

Zato se najprej v imenu jubilantov zahvaljujem gospodu župniku in gospe Renati za organizacijo tega lepega dogodka. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste pri tem pomagali.

Seveda pa se v prvi vrsti moramo zahvaliti tistim, ki so nam najbliže. Morda nam je njihova navzočnost skozi leta postala že samoumevna, a določeni dogodki nas spomnijo, da temu ni tako. Razen tega pa lahko okrog sebe vidimo mnoge, ki nimajo te sreče, da bi imeli koga ob sebi.

Zato, dragi mož! Hvala, ker me sprejemaš takšno, kot sem, z vsemi mojimi napakami in slabostmi. Hvala, ker znaš v meni poiskati tisto dobro in mi s svojim drugačnim pogledom odpiraš nova obzorja. Hvala, ker znaš najino različnost združiti v skupno prednost. In koneckoncev – hvala, ker me imaš rad.

Hvala tudi tebi, dobri Bog, da si pota nas zakoncev enkrat v preteklosti združil. Hvala, ker nam daješ moč, da na tej skupni poti vztrajamo. Hvala za naše otroke, brez katerih bi bilo življenje tako prazno. Prosimo te, pomagaj nam še naprej, da bi znali skupaj premagovati vse ovire. In naj še naprej drži tisto: Kar je Bog združil, tega naj človek ne loči.

Jubilantka

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.