Svetopisemska nedelja in mi – devetošolci

Danes, na svetopisemsko nedeljo, smo učenci 9. razreda sodelovanji pri maši z besedo in glasbo. V uvodu nam je Jaka postavil nekaj vprašanj o Svetem Pismu, ali ga poznamo in če je pri nas tudi tako, da Sveto Pismo prebiramo redno.

V prvem berilu smo slišali, kako Bog pokliče Jeremija za svojega preroka. Bog Jeremiju zaupa, naroča mu naj stori, kar mu ukaže, s tem pa mu tudi pravi, da če ga bo ubogal, bo postal nepremagljiv, saj je Gospodova moč nad njim. Drugo berilo govori o ljubezni, kako je potrpežljiva , ni nevoščljiva, ni brezobzirna, ne misli hudega in, kar je najbolj pomembno , nikdar ne mine.  Na koncu pravi, da je ljubezen izmed vsega največja in najbolj potrebna povsod med nami. 

V prošnjah sva skupaj s Timotejem prosila Gospoda, da bi bilo po naših domovih več branja Svetega Pisma in naj Sveto pismo uživa več spoštovanja, da bomo, ne samo prebirali Sveto Pismo, temveč tudi poskušali tisto živeti, kar nam Jezus naroča. Tudi naj ne bi samo obljubljali in govorili, kaj vse bomo spremenili v svojem življenju,  Ampak da bi tudi kaj konkretno storili.

Beno se je v molitvi Oče naš zahvalil za Jezusov zgled ljubezni in ga prosil, da nam naj ohrani trdno zaupanje in vero, ki jo na poti skozi življenje še kako potrebujemo.

Po obhajilu smo se vsemogočnemu Bogu zahvalili za dar svetega obhajila in Jessica se je še zahvalila za vse darove, ki jih Bog pošilja v naše življenje.

Skozi vso mašo nas je spremljal Žiga s svojo kitaro.  S svojim igranjem je dal maši posebno noto, tako da smo poleg besede poslušali tudi melodijo.

Na koncu maše smo razdelili posebna darila  – zvitke božje besede, ki naj nas nagovorijo. Upamo, da jih niste takoj vrgli v koš, ampak jih nosite v svojem srcu.

Primož Bencak

En komentar. Komentiraj še ti.

En komentar. Komentiraj še ti. “Svetopisemska nedelja in mi – devetošolci”

  1. Francna 01 Feb 2010 ob 00:00 1

    Primož, dobro si napisal. Večkrat pošlji kakšen članek.