Slovesnost izpovedi vere, 6. 6. 2010

Ob slovesni izpovedi vere devetošolcev, ki smo jo v Bakovcih imeli 6. junija 2010, smo se zahvalili Bogu, staršem in katehetom za spremljanje na poti odraščanja ter prosili za blagoslov pri nadaljnjih korakih življenja in vere naših mladih kristjanov.

Uvod v mašo

Dragi verniki, dragi naši otroci – devetošolci!
To je dan, ki ga naredil je Gospod, radujmo in veselimo se ga!
Vsako nedeljo pri sveti maši izpovedujemo vero. Vera je osebni odnos do Boga. Pri današnji sveti maši, ob zaključku veroučnega leta, boste dragi devetošolci skupno potrdili in izpovedali vero.
Že pri svetem krstu, ste postali božji otroci. Pri svetem obhajilu, ste prejeli Jezusa in postali njegovi učenci. Pri sveti birmi ste prejeli darove Svetega Duha: dar modrosti, dar umnosti, dar sveta, dar moči, dar vednosti, dar pobožnosti, dar strahu božjega.
Vsa leta ste pridno in vztrajno obiskovali verouk, pridobivali znanje in se utrjevali v veri. Danes pa, ko boste izpovedali svojo vero, jo izpovejte z vsem srcem, z vso ljubeznijo, z vso gorečnostjo. Naj vas vera spremlja na vaši nadaljnji življenjski poti, naj nikoli ne omahne, ne dvomite, ampak zaupajte in krepite jo. Bodite dobri kristjani in živite svoje poslanstvo, ki ga imate kot mladi verniki v sodobnem svetu. Ne bojte se, Jezus in tudi mi starši vas imamo zelo radi.

Naj vas Bog blagoslovi!

mama Silva


Zahvala ob koncu maše

Dobri Bog!

Ob skorajšnjem koncu veroučnega in šolskega leta, se Ti devetošolci iz srca zahvaljujemo, za vse Tvoje dobrote in darove, ki si nam jih skozi vsa leta, s tvojo neizmerno in brezpogojno ljubeznijo podarjal.
Zahvaljujemo se Ti, da si nam ves ta čas stal ob strani, nas vodil in nam kazal pot, po kateri naj hodimo. Hvala Ti, za vse duhovnike in katehete, ki so nam omogočili spoznati resnico – Jezusa Kristusa. Hvala za učitelje v šoli, ki so nam dali potrebnega znanja za življenje in nadaljnje šolanje. Hvala Jezus, za vse sošolce in prijatelje.
Obenem pa te tudi prosimo, dobri Bog, ohrani našo vero in jo pomnoži, da bo še bolj goreča in da bo še z večjo svetlobo razsvetljevala naše nove, še neprehojene poti. Pomagaj nam razumeti, da si Ti edina prava Pot, Resnica in Življenje.
Še posebej bi se ti rad zahvalil za dobre starše, ki so nam vedno na razpolago, nam pri vsem radi prisluhnejo, pomagajo in nas spodbujajo. V znamenje hvaležnosti, dragi starši, vam želimo podariti cvet vrtnice. Hvala!

Žiga

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.