Obiskala sta nas zakonca Siter – Anica Lukač

POR_6098

»Draga Vilma in Dani!

Zelo smo bili veseli, ko smo izvedeli, da bodo tudi Bakovci tvorili mozaik na vajini misijonski poti. Počutili smo se kot Zahej, za razliko, da smo mi že vedeli, da bosta šla tod mimo in da mi nismo sedeli na smokvi, temveč smo bili na levem bregu Mure in vaju nestrpno pričakovali.

Hvaležni smo Bogu, da je vaju izbral za to plemenito poslanstvo, ki ga opravljata, vama pa smo hvaležni, da sta se odzvala temu klicu. Odločili pa smo se, da v zahvalo, ker smo smeli in mogli biti del vajinega misijonskega načrta, nabirko od svete maše namenimo vama.
Bog vaju naj še naprej blagoslavlja in vama daje moči pri opravljanju vajinega in božjega načrta.«

P6270092

S temi besedami sem se v imenu članov zakonskih skupin Sveta Ana in Sveti Jožef zahvalila našima gostoma, Vilmi in Daniju Siter, ki sta, v okviru svoje peš poti »od skupine do skupine za dobro družine«, v petek 27. junija obiskala  Bakovce. Nekateri izmed nas, članov zakonskih skupin, smo se Vilmi in Daniju, na poti v Bakovce, z veseljem pridružili že v Radencih in skupaj z njima premagovali kilometre: tiste skozi naselja, kot tudi tiste skozi prijeten hlad desnega, nato pa še levega brega naše Möre. Njun prihod v župnijo je Bakovčanom, v zgodnjem petkovem popoldnevu, naznanila vesela pesem cerkvenih zvonov. Številni župljani so Vilmo in Danija pričakali in pozdravili pod šotorom na Športno rekreacijskem centru in po sveti maši tudi z zanimanjem prisluhnili njunemu nagovoru.

Lepo in bogato dogajanje tega dne smo zaključili v župnišču z družabnim srečanjem ter naslednje jutro naša draga romarja pospremili do sosednjega Dokležovja.  S prošnjo, da ju dobri Bog še naprej varuje in vodi in da nas obiščeta še kdaj.

Anica Lukač

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.