Miklavževanje v župniji Bakovci, 4. 12. 2010

V soboto nas je v Bakovcih obiskal sveti Miklavž s spremstvom. Zbrali smo se v cerkvi, ker nas je pozdravil naš župnik. Povedal je nekaj o svetem Miklavžu in njegovi dobrodelnosti, kako je trem mladim dekletom podaril zlato kepo, da so se lahko poročile. Rekel je, da bi tudi v Bakovcih potrebovali takšnih darov, da bi lahko imeli še kakšno poroko.

Mladi so pripravili krajšo igro v kateri so prikazali zadrego angelov, ki prejemajo pisma za Miklavža in v njih je vedno veliko mogočih in veliko pretiranih želja in prošenj. Letos pa jih je presenetilo pismo, ki je bilo pravzaprav paket, ki ga je posla en deček z naročilom, naj njegov najljubši avtomobil Miklavž odnese nekomu, ki si ga zelo želi.

Ker se je Miklavž nekoliko  zamudil, smo ga skušali priklicati s pesmijo. Kar nekaj pogumnih pevcev je poskušalo, vendar … Miklavž je prišel šele, ko je ubrano zapel pevski zborček. Pohvalil je otroke, ker so bili čez leto pridni. One, ki so  kdaj pozabili na pridnost pa je spodbudil, naj do prihodnjega leta z dobrodelnostjo še bolj razveseljujejo starše,  učitelje, župnika in drug drugega. 

Nato je vsakemu izročil darilo in se poslovil spet za eno leto. Do takrat pa … bodimo mi »Miklavži« in prinašajmo darila drug drugemu.

2 komentarja

2 komentarja “Miklavževanje v župniji Bakovci, 4. 12. 2010”

  1. Jurena 06 Dec 2010 ob 20:45 1

    Kakši lejpi Miklavž 😀

  2. Nušana 12 Dec 2010 ob 17:41 2

    Se strinjan z Jureton 🙂
    Angelčki so pa tudi bili lejpi 😉