Duhovna obnova za ministrante v Veržeju

V soboto 18. 12. 2010 je v Veržeju v zavodu Marianum potekala adventna duhovna obnova za ministrante in ministrantke. Iz naše župnije se je udeležilo kar lepo število ministrantov in ministrantk skupaj z župnikom in nekaterimi starši, ki smo seveda pomagali pri prevozu. Začetek duhovne obnove se je začel s pesmijo in pogovorom o tem, kako se lahko ministrant – ministrantka v tem letu trudi, da bo v njegovem – njenem življenju navzoča dobrodelnost in solidarnost, kako lahko pomaga odpravljati trpljenje, pomanjkanje, žalost… Nato smo se razdelili po skupinah – tudi starši smo imeli svojo skupino – in se pogovarjali o tem, kakšne stiske, trpljenje, pomanjkanje… opazimo v svojem okolju oz. s kakšno “duhovno lakoto se srečujemo” in seveda kako lahko pomagamo. Vsaka skupina je pripravila tudi prošnje in zahvale. Ko smo končali delo po skupinah smo imeli sveto mašo, kjer smo vse te sklepe, prošnje in zahvale tudi predstavili. Po maši je sledilo kosilo in družabno srečanje v igralnici. Ogledali smo si tudi jaslice iz vsega sveta, ki so zelo lepe in izvirne.
Za konec pa še nekaj prošenj in zahval, ki smo jih pripravili starši:
Gospod, ti si pot, resnica in življenje. Mnogi tavajo po stranpoteh in iščejo zlagane resnice. Pomagaj jih privesti na pravo pot in spoznati pravo resnico; Gospod, omahčaj naša srca in nam pomagaj, da bodo pripravljena zaznati potrebe in stiske bližnjega; Gospod, prosimo te za naše ministrante-ministrantke, da bi še naprej bili pripravljeni darovati svoj čas v službo tebi in bližnjemu.

Dobri Bog, hvala ti, za vse talente s katerimi si nas blagoslovil, da lahko z njimi služimo bližnjemu; Dobri Bog, hvala ti za vse tiste ljudi, ki stojijo ob strani našim ministrantom-ministrantkam in jim pomagajo dozorevati v dobre kristjane;
Dobri Bog, hvala ti za ta dan , ki smo ga z veliko mero dobrodelnosti in solidarnosti ter hrepenečim srcem in pobožnostjo delili drug z drugim.

Vem, da tudi jaz lahko sem zvezda, moje srce po tem hrepeni, skupaj s TEBOJ rad vsem bi podaril SREČO, MIR in UPANJE!

Bernarda Buzeti

En komentar. Komentiraj še ti.

En komentar. Komentiraj še ti. “Duhovna obnova za ministrante v Veržeju”

  1. Francna 21 Dec 2010 ob 22:29 1

    Res je bil čudovit dan v smislu dohovnega dogajanja in tudi zimskih radosti. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri ustvarjanju tega dogodka.