Dragi ministranti in ministrantke – 3. 12. 2011

Vesel sem, da vas letos videvam spet nekaj več okrog oltarja. Vmes me je zaskrbelo. Včasih se je celo ob nedeljah zgodilo, da ni bilo nikogar. Takrat sem bil žalosten. Razmišljal sem, da bodo imeli parkeljni veliko dela z vami, če se bo tako nadaljevalo. (Parkeljni renčijo in si »brusijo kremplje«.) Vendar… Parkeljna, mirujta! Stvari so se, hvala Bogu, spremenile.
Vabim vas, da službo ministriranja opravljate z veseljem in odgovornostjo. Tisti dan, ko si na vrsti za ministriranje, ne sme biti nobena druga stvar bolj pomembna. Niti »fejzbukanje«, niti računalniške igrice, niti kakšna nadaljevanka (to velja za mamice, ki bi vas lahko spremljale k maši). Celo čas za nalogo in učenje si je potrebno tako organizirati, da ni ravno takrat, ko je na vrsti ministriranje, največ dela z njim.
Še posebej vas vabim k ministriranju v nedeljo. Nekaj naj vas pride ob 8.00, nekaj ob 10.00. Tako lepo je videti, ko vas je tam okrog oltarja 7, 8 ali več. Tudi ministrantske obleke imate lepo pomerjene, oprane in nič zmečkane. Sem pogledal v vašo ministrantsko omaro. Kaj sem videl?! Obleke lepo ena poleg druge na obešalnikih poravnane in oštevilčene. Pohvalno! Nekaj zaslug ima pri tem tudi ga. Katica, a ne?!
Skrbite, da bodo obleke lepe. Še bolj pa skrbite, da bodo vaša srca lepa. Radi tudi molite in prihajajte k sveti spovedi. Ministranti ste vsem na očeh, malim in velikim. Bodite jim lep zgled.
Nekateri ste bolj na novo. Marsičesa se še morate naučiti. Naj vam bodo starejši dobri učitelji predvsem z lepim zgledom. Po maši med tednom si vzemite nekaj časa in vadite tiste stvari, ki vam še ne gredo tako lepo od rok.

Ker ste bili pridni in ker upam, da boste takšni tudi ostali, sem vam pripravil nekaj daril. Angelčki, prinesite darila.

Vaš Miklavž

En komentar. Komentiraj še ti.

En komentar. Komentiraj še ti. “Dragi ministranti in ministrantke – 3. 12. 2011”

  1. župnikna 04 Dec 2011 ob 20:12 1

    Ta Miklavž pa res ve, kakšni so naši ministranti.
    No, nekoliko je gledal skozi “babičina očala”. 🙂

    Veselo pričakovanje božiča in uspešno pripravljanje poti Gospodu želim vsem!