Advent

Advent

Adventni čas pomeni nov začetek in novo priložnost. Za ta čas je pomembno, da se za trenutek ustavimo in razmislimo o svojem duhovnem življenju in o svojem odnosu do Boga in do bližnjih.

Advent  je čas pričakovanja, čas upanja, čas luči. Pričakovanje nečesa novega, velikega. Kaj čakamo? Kaj se bo zgodilo? Nam kaj to pričakovanje pomeni?

Advent niso samo nedelje, ko prižigamo svečo za svečo in čakamo na božič. Eni gledajo na to kot na običaj ali pa kot na čas nakupov daril in čas obdarovanja. Raje se kot družina zbirajmo okrog adventnega venca ter skupaj molimo in premišljujmo o odnosih do bližnjih in do Njega. Bodimo živi adventni venec iz gorečih in hvaležnih src. Naj nam vsaka prižgana sveča  na adventnem vencu da luč v naša srca, da bomo lažje pričakali Novorojenega. Bodimo tudi mi kot otroci in imejmo svetleče oči, ko pričakujemo Odrešenika.

Delimo to luč z brati in sestrami, poklonimo in toplo stisnimo dlan tudi tistim, ki jim to primanjkuje. Imejmo ta žarek luči v svojem srcu in naj nas ne bo strah tega deliti.

Zato nas adventni čas vabi, da med nami vsemi zasije sijaj Kristusove ljubezni. Napor, ki je za to potreben, se na koncu spremeni v veselje božičnega praznika.

 

Lučka

 

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.