Jun 02 2024

9. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 • V torek je našo župnijo obiskal birmovalec generalni vikar g. Lojze Kozar. Srečal se je z birmanci in starši, pregledal vodenje župnijske pisarne ter bil deležen večerje pri eni od družin birmancev.
 • V torek smo imeli tudi generalno čiščenje župnišča pred praznikom svete birme. Hvala vsem, ki ste sodelovali in lepo počistili župnišče in okolico.
 • Hvala vsem, ki ste za praznik Svetega Rešnjega Telesa in Rešnje Krvi lepo pripravili oltarje ter sodelovali pri procesiji z Najsvetejšim: ključarja, ministranti, otroci s cvetjem, nosilci neba, svečarji, pevci, molivci ter tisti, ki ste postavljali in krasili oltarje.
 • V petek smo zaključili šmarnice. Z najbolj vztrajnimi šmarničarji smo prisluhnili še zadnji zgodbi letošnjih šmarnic, zmolili litanije ter se odpeljali na pico. Hvala katehistinji Gabiki za vodenje šmarnic.
 • V soboto je ekipa naše župnije Ana Vohar Grah, Zala Smodiš in Aljaž Rogan, sodelovala na finalah Katehetske olimpijade o Božjem služabniku Alojziju Kozarju. Med 51 ekipami so dosegli odlično šesto mesto. Iskrene čestitke.
 • Danes (v nedeljo) je 31 mladih kristjanov prejelo zakrament svete birme. Molimo za njih, da bi zmogli z darovi Svetega Duha delati dobre izbire v svojem življenju. Hvala vsem, ki ste sodelovali v pripravi na birmo, še posebej hvala katehistinji Gabiki. Hvala tudi staršem, ki ste spremljali in spodbujali svoje otroke na poti vere ter vsem, ki ste molili za birmance in pripravili konkretne stvari za današnje praznovanje. Hvala pevcem za obogatitev slovesnosti z lepim petjem. Hvala tudi birmovalcu g. Lojzetu Kozarju za podelitev zakramenta in besede, ki jih je dal kot popotnico našim birmancem in vsem nam kristjanom. Hvala tudi družini, ki je pripravila kosilo za birmovalca.
 • Ta teden obhajamo prvi četrtek, petek in soboto. V petek bova z g. Robertom obiskovala bolnike na domu. Do četrtka sporočite, koga želite, da obiščeva.
 • Oratorij bo letos v Bakovcih od 22. do 25. avgusta. Geslo oratorija je »Blagor zvestim«, tema oratorija pa je prerok Daniel in njegovo življenje. Prijavnice lahko dobite v zakristiji cerkve, otroci pa jih lahko vzamejo tudi pri katehezi. Zaželeno je, da bi prijavnice prinesli do konca katehetskega leta oziroma do 9. junija 2024.
 • Nekateri ste se zanimali za romanje bolnikov na Brezje, ki bo 15. junija 2024. Avtobusni prevoz organizira župnija Murska Sobota. Zainteresirani se lahko oglasite v zakristiji in se bomo pogovorili o podrobnostih.
 • V petek, 7. junija ob 17.30 bo v Bakovcih priprava na krst. Starši, ki želite sveti krst v poletnih mesecih, pridite skupaj z botri na pripravo. Predhodno posredujete podatke vašega otroka v župnijski pisarni.
 • V tem tednu bo kateheza (verouk) samo v četrtek za 3., 4. in 9. razred. Prihodnjo nedeljo, 9. junija ob 8.00 bodo otroci od 1. do 8. razreda že dobili katehetska spričevala. Povabljeni tudi starši, da se udeležite te svete maše, kjer bodo otroci sodelovali tudi s petjem in uvodi. Izpoved vere devetošolcev pa bo v nedeljo 16. junija ob 10.00.
 • Približuje se 9. junij, ko bodo volitve v evropski parlament in referendum, kjer bomo med drugim odločali o evtanaziji in legalizaciji marihuane. Odločimo odgovorno.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.