Maj 26 2024

NEDELJA SVETE TROJICE

Objavljeno v Oznanila

  • Nadaljujemo birmansko devetdnevnico, zato bo sveta maša vsak večer, razen v četrtek, ob 19.00. V nedeljo ob 10.00 bo slovesnost svete birme.
  • V tem tednu bodo birmanci pristopili k zakramentu svete spovedi in sicer v ponedeljek ob 18.30 birmanci 5. in 6. razreda, v sredo OB 18.30 pa birmanci 7. in 8. razreda.
  • V torek bo skušnja za letošnje birmance. Obiskal nas bo birmovalec, generalni vikar in župnik župnije Odranci, g. Lojze Kozar. Med mašo bo nagovoril birmance in seveda preveril njihovo pripravljenost na zakrament svete birme. Pred sveto mašo (od 18.30 naprej) bo priložnost za sveto spoved za starše birmancev. Spovedoval bo tudi g. Kozar.
  • V četrtek obhajamo praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveta maša bo ob 18.00, nato pa procesija z Najsvetejšim. Lepo povabljeni, da tudi letos pripravite štiri oltarje ter vse potrebno za procesijo. Povabljeni svečarji, nosilci neba, ministranti, pevci, ključarji in vsi župljani, še posebej tisti, ki ste na vrsti za postavitev oltarjev, da se dejavno in zavzeto vključite v pripravo in praznovanje. Kot smo se menili na žps-ju, naj bo letos okrasitev oltarjev s cvetjem in zelenjem skromnejša in iz domačega cvetja, saj je v nedeljo slovesnost svete birme in se cvetje od telovske procesije ne bo moglo uporabiti. Ta dan ni kateheze, ampak pridite vsi k sveti maši in telovski procesiji. Otroci prinesite cvetje, da ga boste potrosili pri oltarjih. Razen četrtka je ta teden kateheza redno  urniku.
  • Smo še v mesecu maju in nadaljujemo šmarnično pobožnost vse do petka. Lepo povabljeni otroci in starejši. Za tiste otroke, ki ste ves mesec redno hodili k šmarnicam, bo v tem tednu pripravljeno presenečenje.
  • V minulem tednu smo dobili rezultate predtekmovanja iz Katehetske olimpijade o Božjem služabniku Alojziju Kozarju. Ekipa naše župnije, ki jo sestavjajo Ana Vohar Grah, Zala Smodiš in Aljaž Rogan, se je uvrstila v veliki finale, ki bo v soboto, 1.junija v Odrancih. Čestitamo!
  • Oratorij bo letos v Bakovcih od 22. do 25. avgusta. Geslo oratorija je »Blagor zvestim«, tema oratorija pa je prerok Daniel in njegovo življenje. Prijavnice lahko dobite v zakristiji cerkve, otroci pa jih lahko vzamejo tudi pri katehezi. Zaželeno je, da bi prijavnice prinesli do konca katehetskega leta oziroma do 9. junija 2024.
  • V petek, 7. junija ob 17.00 bo v Bakovcih priprava na krst. Starši, ki želite sveti krst v juniju ali juliju, pridite skupaj z botri na pripravo. Predhodno posredujete podatke vašega otroka v župnijski pisarni.
  • Ob bližajočem se referendumu, ki bo dne 9. junija, in na katerem bomo odločali tudi o evtanaziji in legalizaciji marihuane, je naš škof, dr. Peter Štumpf, na vse vernike in dobromisleče ljudi škofije naslovil pismo z naslovom Navijanje na tekmi v dvojnem dresu? Nemogoče. V njem je med drugim zapisal: “Veliko bo odvisno tudi od udeležbe kristjanov. Nemogoče je ostati nevtralen. Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt.« in nadaljuje »Tokrat bomo kristjani na referendumu izpovedali svojo veroizpoved: v življenje ali v smrt. V cerkvi namreč častimo in slavimo Boga, ki je stvarnik vsega in je izvor vsakega življenja.  To izpovedujemo v naši veri, ki od nas zahteva, da ga branimo.  Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane bo torej tudi referendum o slovenskem krščanstvu in narodnem obstoju. Jaz bom odločno glasoval proti evtanaziji in proti legalizaciji marihuane. Naj zmaga življenje. Tega smo vredni, za to molimo in Boga prosimo za naš obstoj.«  Celotno škofovo pismo lahko od jutri (ponedeljka) preberete na spletni strani škofije oz. na https://www.skofija-sobota.si/     

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.