Mar 27 2024

VELIKI TEDEN 2024

Objavljeno v Oznanila

CVETNA NEDELJA – Blagoslov zelenja v cerkvi ob 9.00, ko se zberemo pred župniščem in nato gremo v procesiji v cerkev.

Ob 14.00 lepo vabljeni h križevemu potu.

Bolnike na domu sva v minulih dneh z g. Robertom obiskala. Če želite, da še koga obiščeva, mi to prosim sporočite do torka. Spovedovanje v tem tednu bo še v ponedeljek in torek pred sveto mašo.

 

VELIKI TEDEN nas spominja na največje dogodke našega odrešenja:  Jezusovo zadnjo večerjo, postavitev svete maše in duhovniško posvečenje, na Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje. Skušajmo ga preživeti v duhovni zbranosti in se radi udeležujmo obredov velikega tedna.

Verouk bo v tem tednu samo v ponedeljek in torek po ustaljenem urniku. Tisti, ki imajo verouk v četrtek, naj namesto verouka pridejo k obredom velikega četrtka in petka. V četrtek posebej povabljeni prvoobhajanci in starši, saj se bodo pripravniki na prvo sveto obhajilo predstavili in priporočili v molitev ob pripravi na prvo sveto spoved in obhajilo.

 VELIKI ČETRTEK je dan Gospodove zadnje večerje, ko nam je Jezus dal novo zapoved ljubezni, postavil zakrament svete maše in apostole posvetil v duhovnike.

Ob 9.00 se bomo v stolnici v Murski Soboti zbrali vsi duhovniki s škofom pri krizmeni maši. Škof bo blagoslovil oz. posvetil krstno in bolniško olje ter krizmo.

Večerno bogoslužje bo ob 17.00. Pri slavi se oglasijo zvonovi, ki potem utihnejo do velikonočne vigilije na veliko soboto. Med mašo je tudi obred umivanja nog. Vabljeni, da po maši ostanemo še pri molitveni uri.

Veliki četrtek Veliki četrtek Veliki četrtek

VELIKI PETEK je dan Jezusovega križevega pota, trpljenja na križu, smrti in pokopa. Ob 15. uri bo v cerkvi molitev križevega pota. Ta dan ni svete maše, pač pa obred velikega petka ob 18.00. Začeli bomo s tiho molitvijo, branjem pasijona, češčenjem križa in obhajilom. Na veliki petek je strogi post.

Veliki petek Veliki petek

Veliki petek

Veliki petek

VELIKA SOBOTA je dan Jezusovega počitka v grobu. Ves dan bo češčenje Najsvetejšega pri Božjem grobu in častna straža. Na mizici za verski tisk bo gradivo za molitev križevega pota, lahko pa molitveno uro oblikujete po svoje. Spored češčenja:

08.00 – 09.00  verniki Cvetne, Soboške in Panonske ul.
09.00 – 10.00  verniki Kroške in Partizanske ulice

10.00 – 11.00  verniki Poljske, Nove, Vrtne in Ob potoku

11.30               blagoslov velikonočnih jedil

Blagoslov jedil Blagoslov jedil Blagoslov jedil

12.00 – 13.00 verniki Malih Bakovec
13.00 – 14.00 verniki Mlinske, Ribiške in ulice Ob Muri
14.00 – 15.00 verniki Zvezne in Prečne ulice
15.00 – 16.00 verniki Stare in Mladinske ulice
16.00               blagoslov velikonočnih jedil

Obredi velike sobote se začnejo ob 18.00. Zberemo se pri ognju pred cerkvijo. Najprej je blagoslov ognja, velikonočne sveče, nato procesija v cerkev. S seboj prinesite sveče. Ob drugem vzkliku »Kristusova luč« prižgejo ministranti sveče ljudem v cerkvi. Sledi slavospev velikonočni sveči, branje Božje besede, psalmi, aleluja. Pri slavi se oglasijo zvonovi. Sledi krstno bogoslužje z blagoslovitvijo vode in evharistično bogoslužje.

velika sobota

velika sobota

Velika sobota

VELIKA NOČ je dan Gospodovega vstajenja in največji krščanski praznik. Vstajenjska procesija je ob 7.30. Med procesijo igra godba na pihala in se oglašajo župnijski zvonovi. Po procesiji je slovesna sveta maša.

Vaje za ministrante bodo v ponedeljek ob 16.00, ter v četrtek, petek in soboto pol ure pred mašo oziroma obredi.

Iskrena hvala številnim posameznikom, ki ste velikodušno prispevali svoj dar za nakup cvetja za okrasitev Božjega groba in cerkve za velikonočne praznike.

Vstali Zveličar

Napovednik:

Župnijsko romanje bo letos od 4. do 7. maja2024 v Medžugorje.

Redni verouk po urniku bo v tem tednu v ponedeljek in torek, v tednu po veliki noči pa ne bo verouka.

Prvo sveto obhajilo bo v nedeljo, 12. maja 2024 ob 10.00,  sveta birma pa v nedeljo, 2. junija 2024 ob 10.00. Duhovna obnova za birmance bo v nedeljo, 7. aprila 2024 v Kančevcih. Začne se ob 9.00 in zaključi s sveto mašo ob 14.00. Priprava in srečanje za starše in prvoobhajance pa bo v soboto, 4. maja 2024 v Veržeju od 9.00 do 13.00.

velika noč velika noč velika noč

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.