Dec 24 2023

4. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

 • Hvala ključarjem in vsem, ki ste postavljali božično drevo in okrasje nad vhodom v cerkev, postavljali jaslice ter počistili in okrasili cerkev. Hvala tudi pevcem mešanega cerkvenega zbora in otroškega zbora, ki s petjem lepšate praznično pričakovanje in dogajanje.
 • Danes po sveti maši (tudi po večerni sveti maši) si boste lahko prižgali plamen Luči Miru iz Betlehema. Ponesite ga tudi k tistim, ki so bolni ali osamljeni. Sveče lahko kupite po 3 €.
 • Nocoj je že sveti večer. Lepo povabljeni k sveti maši ob 17.00, nato pa k praznovanju doma. K praznovanju doma spada tudi blagoslov hiše in družine. Brošura z molitvami je na razpolago na mizici za tisk. Na božič pa je sveta maša ob 8.00.
 • Otroci prinesite nocoj k sveti maši adventne hranilnike Otroci za otroke s prihranki za lačne otroke. Med mašo jih boste položili Jezusu v jaslice kot njegovo rojstnodnevno darilo.
 • V torek na god sv. Štefana bo pri sveti maši ob 8.00 blagoslov vode.
 • V sredo je praznik sv. Janeza, apostola in evangelista. Pri sveti maši bo blagoslov vina.
 • V četrtek je praznik sv. nedolžnih otrok. K maši vabljene družine z otroci (tudi manjšimi) saj bo med mašo blagoslov otrok.
 • Koledniki bodo v dneh po Božiču obiskali družine, ki ste se prijavili in domove birmancev. Dan in ura koledovanja v vaši ulici je objavljena na oglasni deski. Kolednikom se bodo pridružili tudi letošnji birmanski pripravniki, saj je za njih udeležba obvezna.
 • V nedeljo je staro leto. Sveta maša bo zjutraj ob 8. in ob 15. (hvalodavanje). Po tej sveti maši vabljeni, da se še na kratko zadržimo pred cerkvijo in si ob toplem napitku, ki ga bodo pripravili člani ŽK, izrečemo voščila in nazdravimo novemu letu.
 • V januarju prihodnjega leta bomo začeli srečanja Alfa. Prvo srečanje bo 9. januarja 2024 ob 18.00 v župnišču v Bakovcih. Srečanja bodo enajstkrat vsak torek od 18.00 do 20.00. Program vključuje malico, ogled kratkega filma in pogovor v skupini. Namenjen je odraslim vernikom od 20 leta navzgor. Na mizici je nekaj letakov z osnovnimi informacijami, več informacij iz prve roke pa lahko dobite pri župniku in udeležencih, ki so srečanja že obiskovali. Zaželeno je, da do 6. januarja sporočite svojo namero o udeležbi na srečanjih Alfa župniku ali Gabiki.
 • Na razpolago so nove Stopinje za leto 2024 (12€), Poti k Bogu (0,75€), Marijanski koledar (3,5€) in stenski koledar Družine (0,70€).

 

KOLEDOVANJE:

ULICA Vodja,  datum in ura  
Partizanska – Mlinska  Anita Novak 26.12. ob 16.00
Ribiška – Ob Muri Nuša Grah 26.12. ob 14.00                                      
Zvezna – Stara – Prečna Alojz Sreš  26.12. ob 14.00      
Mali Bakovci – Kroška Blanka Mesarič 26.12.; Kroška: ob 13.30 ; M.Bakovci: ob 15.00       
Soboška – Cvetna – Panonska Gabika  Vurcer 28.12. ob 16.00               
Mladinska Doroteja Lazar 28.12.ob  16.00
Vrtna-Nova-Ob potoku-Poljska Urška Smodiš 26.12.  ob  15.30
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.