Sep 18 2022

25. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

25. nedelja med letom

  • V tem tednu smo začeli župnijsko katehezo in za razrede od četrtega naprej imeli tudi sveto spoved. Otroci, ki so ta teden manjkali in niso bili pri spovedi, naj pridejo katerikoli dan med tednom k spovedi vsaj 15 minut pred sveto mašo. Danes začenjamo družinsko katehezo za družine, ki ste se odločile za to obliko kateheze. V sklopu tega srečanja vsako tretjo nedeljo v mesecu bomo imeli ob 10.00 tudi sveto mašo.
  • v četrtek ob 19.30 bodo v župnišču pevske vaje za pevski zbor. Vabljeni tudi novi člani.
  • V soboto ob 9. uri bodo v župnišču pevske vaje za otroški pevski zbor. Otroci vabljeni.

  • Priprava na krst za starše otrok in njihove botre bo v mesecu septembru še 19. septembra 2022 ob 16.30 v župnišču na Tišini. Predhodno je potrebno, da starši župniku prijavite svojega otroka za krst, posredujete otrokove rojstne podatke in se dogovorite za datum krsta.
  • Hvala vernikom Ribiške ulice za krašenje cerkve. Za prihodnjo nedeljo krasijo župnijsko cerkve verniki ulice ob Muri.
  • V mesecu oktobru bomo začeli srečanja Alfa. Nekateri ste lani že obiskovali ta srečanja, letos vabljeni še drugi. Srečanja bodo enajstkrat vsak torek od 18.00 do 20.00. Program vključuje malico, ogled kratkega filma in pogovor v skupini. Namenjen je odraslim vernikom od 20 leta navzgor. Več informacij lahko dobite pri župniku in udeležencih lanskih srečanj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • V petek, 23. septembra ob 17.00 bo informativni dan in vpis v KPŠ. Vpiše se lahko vsak, ki želi poglobiti svojo vero in aktivno sodelovati v župniji. Pogoj je tudi, da ima končano srednjo šolo.
  • V soboto obhajamo Slomškov dan ob 160 letnici Slomškove smrti. Na Slomu in v župnijski cerkvi sv. Martina na Ponikvi bo v soboto, 24. septembra 2022, potekal Slomškov dan. Srečanje je namenjeno učiteljem, vzgojiteljem, katehetom in staršem. Letos nas bo nagovoril p. mag. Branko Cestnik v predavanju ob osrednjem geslu dneva: Večja je svoboda, večja je naša odgovornost (bl. Anton Martin Slomšek). Sledila bo podelitev priznanj s kulturnim programom. Dan bomo sklenili v priprošnji bl. Slomšku s sveto mašo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi.

25. nedelja med letom

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.