Avg 14 2022

20. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 

Romanje s kolesi v Turnišče

  • Danes na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja vabljeni na romanje s kolesi v Turnišče. Iz Bakovec bomo krenili ob 18.30. Pridružili se bomo romarjem, ki bodo priromali s kolesi iz Tišine ter nadaljevali pot do Turnišča, kjer bomo pri sveti maši ob 20.00. Pred in med mašo bo tudi priložnost za sveto spoved. Po maši in procesiji z Marijinim kipom se bomo okrog 22.00 odpravili s kolesi proti domu. Za romanje potrebujete kolo v voznem stanju, nekaj tekočine, svetilko in dobro voljo. Dobimo se danes zvečer ob 18.30 pred cerkvijo v Bakovcih.
  • V ponedeljek, na praznik Marijinega vnebovzetja bo sveta maša v Bakovcih ob 8.00. V Turnišču bodo svete maše ob 5. (župnija Beltinci), 6., 7. uri; ob 8. uri sv. maša v madžarskem jeziku – župnija Dobrovnik; ob 10. uri glavna romarska slovesna sv. maša; ob 15. uri sv. maša pri sestrah klarisah; sveti maši bosta še ob 17. in 19. uri. Pri Gradu pa bodo svete maše v nedeljo zvečer ob 20.00 (vodi gospod škof msgr. dr. Peter Štumpf), po sv. maši procesija z lučkami, ob 24.00 romarska sv. maša; na praznik ob 6.00 jutranja sv. maša, ob 7.30 rana sv. maša, 8.45 sv. maša z romarji iz Pečarovcev, ob 00 slovesna romarska sv. maša.
  • Naslednji ponedeljek, t.j. 22. avgusta, pričenjamo z oratorijem v naši župniji. Vsi prijavljeni se dobimo naslednji ponedeljek ob 9. uri pred župniščem, ta torek po sveti maši pa bo srečanje animatorjev, da dogovorimo še zadnje podrobnosti glede izvedbe oratorija.
  • Škofijski odbor za mlade po vzoru Mladifesta iz Medžugorja v soboto, 27. avgusta, s pričetkom ob 14. uri, organizira 3. Mladinski festival v Sloveniji, ki bo v župniji Cirila in Metoda v Radencih. Podrobnosti najdete na škofijski spletni strani. Vabljeni mladi in tudi družine, da se udeležite omenjenega festivala mladih.
  • Hvala vernikom Poljske ulice za krašenje cerkve. Za prihodnjo nedeljo krasijo župnijsko cerkve verniki Nove ulice.

Romanje v Turnišče Romanje v Turnišče

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.