Sep 04 2021

23. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 • Danes p1opoldne smo ob 16.00 povabljeni na slovesnost blagoslovitve kipa sv.  Nikolaja in obnovljenega trga pred murskosoboško stolnico ter k sveti maši v stolnici.
 • V sredo obhajamo praznik Marijinega rojstva, zato bo sveta maša ob 8.00 in na predvečer ob 19.00. Lepo povabljeni k sveti maši. Na praznik Marijinega rojstva povabljeni tudi k sveti maši ob 10.00 na Tišino, ki ta dan obhaja župnijsko proščenje. Sveto mašo bo daroval  g. škof Peter Štumpf.
 • V ponedeljek ob 17.30 bo v župnišču srečanje skupine Samarijan
 • V četrtek po sveti maši bo srečanje skupine Vrtnice
 • Prihodnjo nedeljo vabljene starši z otroki na srečanje družin v Kančevce. Ob 9.30 bo sveta maša, nato predavanje za starše in program za otroke. Plakat je na oglasni deski.
 • Vsi ki se želite letos poročiti, vabljeni na pripravo na zakov, ki bo ob nedeljah v mesecu septembru v Murski soboti. Program srečanj in datumi so na oglasni deski.
 • Včeraj smo v naši cerkvi krstili Hano Kous ter poročili Anjo in Primoža Jovanovića. Bog naj jih spremlja s svojim blagoslovom.
 • Veliko staršev je že vpisalo svoje otroke h katehezi. Redna srečanja se začnejo po 12. septembru 2021 in sicer po urniku, kakor je oznanjen. Starši, ki še niste vpisali svojega otroka h katehezi, prosim, da to naredite do torka, 7. septembra 2021 pred ali po sveti maši v Bakovcih. 
 • Povabljeni, da se odločite ter se prijavite za srečanja Alfa, ki jih začnemo 21. septembra.
 • Tudi za romanje 8. in 9. oktobra so še prosta mesta.
 • Za naslednjo nedeljo krasijo župnijsko cerkev verniki Nove ulice.
 • V torek smo imeli srečanje ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

NOVO KATEHETSKO LETO 2021/22

Starši vabljeni, da svoje otroke vpišete k župnijski katehezi. Vpis je potreben za vse razrede. Predviden urnik kateheze, ki jo začnemo po 12. septembru  2021je sledeči:

Torek:

14.00 – 14.45  6. razred

15.00 – 15.45  7. razred

16.00 – 16.45  8. razred

15.00 – 15.45  1. razred

Četrtek:

15.00 – 15.45  9. razred

16.00 – 16.45  3. razred

Petek:

14.00 – 14.45  4. razred

15.00 – 15.45  2. razred

16.00 – 16.45  5. razred

 

Poročilo 50. seje ŽPS Bakovci, 31.08.2021

Naše podopustniško srečanje smo pričeli z duhovnim delom, v katerem smo najprej prisluhnili svetopisemskemu odlomku Jezus se prikaže učencem, nato pa še kratki župnikovi razlagi o pomenu in učinku zakramenta svete spovedi.

V nadaljevanju nas je g. župnik najprej seznanil s potrebnimi prilagoditvami v naši župniji, glede na to, da je meseca avgusta bil imenovan tudi za župnika župnije Tišina, s čemer mu je zaupana celotna pastoralna skrb tudi za vernike tišinske župnije, vse od obhajanja svetih maš, spovedovanja, priprave na prejem zakramentov, verskih obredov – kot so krsti, poroke, pogrebi, do vodenje župnijskih in matičnih knjig, spremljanja župnijskih skupin, ter vsega ostalega. Da določene obveznosti v eni župniji ne bi sovpadale z istimi v drugi, so seveda potrebne določene prilagoditve v obeh župnijah, v prvi vrsti predvsem glede obhajanja svetih maš. Ker v  župniji Tišina ob določenih dneh ni več svetih maš, smo se strinjali s predlogom, da so do nadaljnjega, svete maše tudi v naši župniji samo ob določenih dneh in sicer: v ponedeljek zvečer, ob torkih zjutraj, v četrtek in soboto zvečer ter v nedeljo ob 8. uri. Vabimo in naprošamo župljane, da z razumevanjem in dobrovoljno sprejmejo omenjene prilagoditve, saj bo le na ta način možno pripraviti in izvesti vse pastoralne dogodke in srečanja v obeh župnijah.

Ker je po navodilih škofov že nekaj časa omogočeno sodelovanje vernikov pri bogoslužjih smo se dogovorili, da od današnjega dne naprej ponovno pri svetih mašah sodelujejo bralci božje besede, ministranti in izredni delivci obhajila. Glede seznama bralcev božje besede smo se dogovorili, da ga prilagodimo glede na obhajanje svetih maš in ste ga bralci že prejeli na svoje e-naslove. Seveda je poleg razkuževanja rok in ohranjanja razdalje še vedno obvezna uporaba zaščitne obrazne maske, ki jo mora imeti bralec tudi med branjem božje besede pravilno nameščeno.

Glede sodelovanja z ministriranjem se bo z ministranti dogovoril g. župnik, prav tako z izrednimi delivci obhajila. Strinjali smo se, da le-ti obhajajo pod korom, zunaj in na koru.

Ker je ob upoštevanju vseh priporočil možno tudi zbiranje v okviru skupin, vabimo skupine, da s tem mesecem ponovno začnejo z rednim mesečnim srečevanjem.

V zvezi s poživitvijo verskega življenja v župniji smo nato omenili še srečanja Alfa, ki bodo od 21. septembra naprej. Povabila ste župljani prejeli prejšnjo nedeljo, prijava pa je možna do zapolnitve mest.

Izmed aktualnih pastoralnih dogodkov smo najprej omenili Škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice, ki bo v Turnišču v soboto, 11. septembra. Predlagali smo, da animatorka molivcev, ga. Hijacinta Mesarič, povabi nekaj posameznikov, da se udeležijo omenjenega molitvenega dne.

V nedeljo 12. septembra pa bo v Kančevcih srečanje družin. Vabimo družine, da se srečanja udeležijo.

Naslednji dogodek ki smo ga omenili je Stična mladih, ki bo 18. septembra. Mladi, ki bi se želeli udeležiti tega dogodka, se lahko prijavijo pri Škofijskem odboru za mlade v Murski Soboti, od koder bo tudi organiziran avtobusni prevoz.

Katehetsko nedeljo z blagoslovom torbic bomo v župniji obhajali 19. septembra, teden dni pozneje, 26. septembra pa še Slomškovo nedeljo.

Glede srečanja zakonskih jubilantov smo se dogovorili, da bo le-to v nedeljo, 17. oktobra, vsi zakonci, jubilanti pa boste do konca meseca prejeli pisna vabila.

Ob koncu smo omenili še sestavo novega ŽPS-ja. Glede na še vedno precej negotovo epidemiološko situacijo, številčno manjši obisk vernikov pri svetih mašah in dejstvu, da je sedanjim članom že bil za več kot leto dni podaljšan mandat, smo podprli  predlog, da župnik sam, delno izmed sedanjih članov, ki so še naprej pripravljeni sodelovati pri oblikovanju verskega življenja, in delno izmed predlogov za nove člane, do konca tega meseca izbere člane ŽPS-ja. O izboru bomo vsi seznanjeni preko oznanil, ŽPS v novem sestavu pa se bo na prvi seji sestal v začetku meseca oktobra.

Srečanje smo zaključili z manjšo pogostitvijo in molitvijo.  

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.