Mar 06 2021

3. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

  • Letos obhajamo štirideseto obletnico ustanovitve župnije sv. Ane in deseto obletnico od zadnjega župnijskega misijona. V praznovanje obletnice bomo vstopili z duhovno obnovo, ki bo v tednu pred praznikom sv. Jožefa. V teh dneh vam bodo člani ŽPS v poštne nabiralnike prinesli natisnjen program in anketo, preko katere želimo v pripravo misijona vključiti čim več vaših predlogov. V programu duhovne obnove bo poleg programa tudi sledeče povabilo:

Spoštovani župljani Sv. Ane v Bakovcih, lepo vabljeni, da v dneh pred praznikom sozavetnika sv. Jožefa in ob obletnici ustanovitve župnije nekoliko aktiviramo duhovno življenje in izkoristimo priložnosti za razmislek o pomenu vere in župnije za naše življenje.

Vsak dan od ponedeljka do petka bom v župnijski cerkvi sv. Ane kot domači župnik na razpolago za sveto spoved, v petek pa bo spovedoval tudi br. Stane Bešter. Povabljeni, da k sveti spovedi prihajate po razporedu, kot je napisan.

Sveto mašo in nagovor ter prireditev za starše in otroke boste od ponedeljka do sobote lahko vsi spremljali po You Tube kanalu Župnije Bakovci. Povezava za dostop je 

https://www.youtube.com/channel/UCQZFKuQDp7jZvBp4GusbLbA/live Za aktivno sodelovanje v pogovoru s predavateljem pa se je potrebno povezati tudi preko zoom povezave. Povabilo dobite na vaš e-naslov, če pošljete prošnjo za dostop na naslov franc.zorec@rkc.si. Lahko pa zgolj spremljate predavanje preko zgoraj navedenega linka.

Morda izgleda nekoliko zapleteno, vendar če boste povabili tudi mlajše člane vaše družine in jim prepustili tehnično podporo, bo vse skupaj zelo enostavno in koristno za celotno družino.

Veselim se srečanja v živo pri sveti spovedi in ostalih dogodkov na spletni povezavi.                 

župnik Franc

 

Program začetka župnijskega misijona ob 40. obletnici župnije, od 15. do 20. marca 2021 z naslovom Jezus je POT, RESNICA in ŽIVLJENJE

 Ponedeljek, 15. marec 2021

16.00 sveta spoved: Kroška, Cvetna, Panonska in Soboška ulica

18.00 sveta maša

19.00 nagovor: Sveti krst – p. Toni Brinjovc

 

Torek, 16. marec 2021

16.00 sveta spoved: Poljska,  Nova, Vrtna, Ob potoku in Mlinska ulica

18.00 sveta maša

19.00 nagovor: Sveta spoved – nadškof dr. Marjan Turnšek

 

Sreda, 17. marec 2021

16.00 do 18.00 sveta spoved: Partizanska, Ribiška in ulica Ob Muri

19.00 sveta maša

20.00 nagovor: Sveta evharistija – g. Martin Golob

 

Četrtek, 18. marec 2021

16.00 sveta spoved:, Prečna, Zvezna, Stara in Mladinska ulica

18.00 sveta maša

19.00 nagovor: Župnijsko občestvo – g. Robert Friškovec

 

Petek, 19. marec 2021

16.00 sveta spoved (tudi br. Stane): Mali Bakovci in tisti, ki med tednom ne boste mogli priti

18.00 slovesna sveta maša: 40 let župnije, sv. Jožef sozavetnik župnije – br. Stane Bešter

 

Sobota, 20. marec 2021

18.00 program za starše in otroke po zoom-u: gost – g. Peter Pučnik

 

  • Srečevanje v živo pri svetih mašah v cerkvi ostaja omejeno z določilom zagotovitvijo 30 m2 za osebo oziroma družino. Do nadaljnjega je zato možna udeležba pri sveti maši v cerkvi za družino ali posameznika, ki je daroval za sveto mašo. Ta pa lahko povabi še tri družine ali posameznike. Hvala, da se lepo organizirate in povabite med seboj ter pridete k sveti maši.
  • Ob nedeljah ostaja možnost svetega obhajila po sveti maši od 8.45 do 9.15.
  • Bolnike v naši župniji sem v glavnem že obiskal. Če želite, da obiščem še koga, mi, prosim, sporočite.
  • Križev pot v petek preko dosedanje zoom povezave bo ob 19.00. Nekateri ste se v minulih tednih že uspeli povezati. Vabim vas, da se vas v tem tednu čim več prijavi, da bomo tako že naredili test in pripravili pot  za dogajanje v prihodnjem tednu. Kdor želi povezavo, mi naj pošlje prošnjo na franc.zorec@rkc.si
  • Priložnost za sveto spoved v naši župniji bo od 15.do 19. marca vsak dan od 16.00 do 18.00. V pomoč za izpraševanje vesti in pripravo na sveto spoved so vam lahko gradiva na Priprava na zakramente – SKU (rkc.si).
  • Ostanite zdravi in verni.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.