Nov 21 2020

KRISTUS KRALJ

Objavljeno v Oznanila

Kristus Kralj Napovednik:

  • Danes začenjamo teden Karitas, ki letos nosi naslov Slišim te in nas vabi, da prisluhnemo bližnjemu in ko zaznamo njegovo stisko, nekaj naredimo – pomagamo. Tudi na daljavo je možno uresničevati zastavljeno pobudo.
  • Prihodnjo nedeljo začenjamo adventni čas. Spodbujam vas, da skupaj z vašimi domačimi spletete adventni venec. Letos naj bo to še posebna priložnost, da se ob njem pogovorite o vsebini adventa in priprave na božič. Starši boste v okviru kateheze na daljavo dobili navodila in razlago simbolike adventnega venca. Nekaj adventnih venčkov, ki jih je spletla župnijska Karitas, je na razpolago v cerkvi.
  • Spodbujam vas, da ne opustite verskega življenja in povezanosti z Bogom, pa tudi ne z župnijo. Tisti dan, ko bo darovana sveta maša po vašem namenu (oznanila so dostopna na spletni župnije: http://bakovci.net/mase/) spremljajte sveto mašo po Radiju Ognjišče (ob 19.00 vsak delavnik, ob 10.00 v nedeljo) ali po TV Exodus (ob 6.00, 12. 00 ali 18.00 vsak delavnik, ob 8.30 v nedeljo). Ob nedeljah je neposredni prenos svete maše tudi na SLO1 in sicer ob 10. uri.
  • Ob nedeljah lahko pridete k svetemu obhajilu v župnijsko cerkev od 8.45 do 9.30 po sledečem vrstnem redu po ulicah z zamikom 5 minut, da bodo v cerkvi naenkrat samo člani istega gospodinjstva ali posameznik: Partizanska in Mlinska, Ribiška in Ob Muri, Prečna in Zvezna, Mali Bakovci, Mladinska in Stara, Kroška in Soboška, Cvetna in Panonska, Poljska in Nova, Ob potoku in Vrtna.
  • Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužiti roke, po prejemu obhajila cerkev zapustite skozi Jožefovo kapelo in stranski izhod. Molitev zahvale lahko zmolite zunaj, prav tako je primerno da pred prejemom obhajila zmolite kesanje in Očenaš. Na mizici za verski tisk bo škatlica, kamor lahko ob prihodu oddate svoj eventualni dar za vzdrževanje cerkve.
  • Za prejem ostalih zakramentov (sveta spoved, bolniško maziljenje) se lahko naročite preko mobitela.
  • Cerkev bo vsak dan odprta za osebno molitev. Med 8. in 9. uro bom na razpolago za sveto spoved in sveto obhajilo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.