Nov 28 2020

1. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

1. adventna nedeljaNapovednik:

  • Začenjamo novo liturgično leto. Adventni venci in prižiganje sveč na njih nas spodbuja k čuječnosti in prizadevanju, da bo imel Bog mesto v našem življenju.
  • Blagoslov adventnih vencev letos naredite doma. V pomoč vam je lahko besedilo, ki ga najdete TUKAJ.
  • Adventni koledarji so tudi letos pripravljeni. Družine, ki imate otroke pri župnijski katehezi, jih boste dobile v poštne nabiralnike. Povabljeni, da se kot družina zberete ob adventnem vencu, prižgete svečo, preberete zgodbo in spodbudo iz adventnega koledarja ter se pogovorite, kako bi mogli narediti kaj dobrega za ljudi v stiski. V pomoč vam je lahko tudi adventni koledar na spletu, ki ga je pripravila Gabika in ga vsak dan v adventu najdete po 8.00 uri TUKAJ.
  • Letos je tudi miklavževanje bolj vezano na družinsko praznovanje in obdaritev. Bodite iznajdljivi in si podarite tisto, kar je res vredno in ne dela gneče v stanovanju.
  • Razmere glede obiska v cerkvi se še niso nič spremenile. Spodbujam vas, da ne opustite verskega življenja in povezanosti z Bogom, pa tudi ne z župnijo. Tisti dan, ko bo darovana sveta maša po vašem namenu (oznanila so dostopna na spletni župnije: http://bakovci.net/mase/) spremljajte sveto mašo po Radiju Ognjišče (ob 19.00 vsak delavnik, ob 10.00 v nedeljo) ali po TV Exodus (ob 6.00, 12. 00 ali 18.00 vsak delavnik, ob 8.30 v nedeljo). V nedeljo je ob 10. uri neposredni prenos svete maše tudi na RTV SLO1.
  • Ob nedeljah lahko pridete k svetemu obhajilu v župnijsko cerkev od 8.45 do 9.30 po sledečem vrstnem redu po ulicah z zamikom 5 minut, da bodo v cerkvi naenkrat samo člani istega gospodinjstva ali posameznik: Partizanska in Mlinska, Ribiška in Ob Muri, Prečna in Zvezna, Mali Bakovci, Mladinska in Stara, Kroška in Soboška, Cvetna in Panonska, Poljska in Nova, Ob potoku in Vrtna.
  • Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužiti roke, po prejemu obhajila cerkev zapustite skozi Jožefovo kapelo in stranski izhod. Molitev zahvale lahko zmolite zunaj, prav tako je primerno da pred prejemom obhajila zmolite kesanje in Očenaš. Na mizici za verski tisk bo škatlica, kamor lahko ob prihodu oddate svoj eventualni dar za vzdrževanje cerkve.
  • Za prejem ostalih zakramentov (sveta spoved, bolniško maziljenje) se lahko naročite preko mobitela. Tudi adventni obisk bolnih in ostarelih na domu javite na telefonsko številko 031/354-872.
  • Cerkev bo vsak dan odprta za osebno molitev. Med 8. in 9. uro bom na razpolago za sveto spoved in sveto obhajilo.

1. adventna nedelja

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.