Okt 24 2020

30. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

30. nedelja med letomNapovednik:

  • Dragi verniki, spodbujam vas, da ne opustite verskega življenja in povezanosti z Bogom, pa tudi ne z župnijo. Tisti dan, ko bo darovana sveta maša po vašem namenu (oznanila so dostopna na spletni župnije: http://bakovci.net/mase/) spremljajte sveto mašo po Radiju Ognjišče (ob 19.00 vsak delavnik, ob 10.00 v nedeljo),  po TV Exodus (ob 6.00, 12. 00 ali 18.00 vsak delavnik, ob 8.30 v nedeljo). V nedeljo je neposredni prenos svete maše tudi na TV Slovenija 1 ob 10.00 uri.
  • Ob nedeljah lahko pridete k svetemu obhajilu v župnijsko cerkev od 8.45 do 9.30. Predlagam sledeči vrstni red po ulicah z zamikom 5 minut, da v cerkvi naenkrat ne bo prisotnih več kot 10 ljudi: Partizanska in Mlinska, Ribiška in Ob Muri, Prečna in Zvezna, Mali Bakovci, Mladinska in Stara, Kroška in  Soboška, Cvetna in Panonska, Poljska in Nova, Ob potoku in Vrtna. Ob vstopu v cerkev si je potrebno razkužiti roke (masko nosite ves čas pravilno nameščeno), po prejemu obhajila cerkev zapustite skozi Jožefovo kapelo in stranski izhod. Molitev zahvale lahko zmolite zunaj, prav tako je primerno da pred prejemom obhajila zmolite kesanje in Očenaš. Na mizici za verski tisk bo škatlica, kamor lahko ob prihodu oddate svoj eventualni dar za vzdrževanje cerkve.
  • V tem tednu sem vsak dan med 8. in 9. uro v cerkvi na razpolago za zakrament svete spovedi in svetega obhajila.
  • Cerkev bo vsak dan odprta za osebno molitev.
  • Starši boste v tem tednu dobili po e-pošti samo spodbudo za nedeljsko molitev v družini, gradiva za katehezo doma pa ne bo, ker so počitnice.
  • V nedeljo, na praznik vseh svetih boste gotovo obiskali grobove svojih pokojnih. Skupne molitve in blagoslova ob 14.00 letos ne bo, ampak bom že dopoldne blagoslovil grobove in vaše pokojne. Sveče s prispevkom za župnijsko Karitas lahko v tem tednu vzamete v cerkvi vsak dan med 8. in 9. uro. V tem času sem v cerkvi na razpolago za zakrament svete spovedi in svetega obhajila.
  • Večerna molitev za pokojne, ki smo jo imeli vsako leto v cerkvi, bo letos po vaših domovih. Povabljeni, da se zberete v krogu družine, prižgete svečo in zmolite molitev za vaše pokojne – vsaj desetko častitljivega dela rožnega venca ali pa rožni venec v celoti.

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.