Mar 21 2020

4. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Dragi bakovski verniki!

Življenje se počasi, a vztrajno ustavlja. Ni več naglice, ne drvenja iz kraja v kraj, prevažanja otrok na različne obveznosti, kopičenja in ene in druge dejavnosti. Vse in vsi smo se nekako ustavili.

Tudi naši predniki so se vsak dan, vsaj trikrat dnevno, ustavili. Odložili so delo in sklenili roke v molitev. Glas cerkvenega zvona jih je povabil k temu.

Zvon še vedno vabi. Morda smo ga velikokrat preslišali, ker smo bili v naglici. Sedaj je drugače. Imamo čas in slišimo ga. Lahko naredimo še korak naprej. Sklenemo roke in zmolimo Angelovo češčenje. To je spomin in izpoved vere v skrivnost Božjega učlovečenja in obenem tudi povabilo Boga v naše življenje.

Vabim vas, da nas v teh časih preizkušnje vsak dan glas našega bakovskega cerkvenega zvona poveže ob 7.00, 12.00 in 19.00 v molitvi Angelovega češčenja z dodano prošnjo:  Gospod, ozdravi svet bolezni novega virusa.

Zjutraj, ko vstanemo, ne pozabimo na jutranjo molitev, ki jo navadno vsak zmoli sam. Sedaj, ko ste večinoma vsi doma, jo lahko zmolite skupaj pred zajtrkom. Jutranja molitev obsega vsaj: Tebe ljubim Stvarnik moj, O Gospa, Sveti angel.

Tudi zvečer je primerno, da zmolimo. Večerna molitev obsega: O Jezus blagoslovi me, Kesanje, Sveti angel. Pred molitvijo kesanja je zelo koristno narediti eksamen (temeljit pregled dneva).

Na spodnjih povezavah je možno najti nekaj predlaganih načinov molitve kakor tudi molitveno bogoslužje za družine za 4. postno nedeljo.

Predlagana molitev ni nadomestilo za sveto mašo, ampak način molitvenega življenja, ki so ga redno živeli naši starši ali stari starši. Ohranimo ga tudi takrat, ko se bo življenje spet normaliziralo.

Bog vas blagoslovi.

Vaš župnik, Franc Zorec

 

Angelovo češčenje http://skofija-sobota.si/osnovne-molitve

Molitev za zdravje v času epidemije: http://www.skofija-sobota.si/?id_novice=8675

Eksamen  https://www.moli.si/wp-content/uploads/EKSAMEN.jpg

10 spodbudnih svetopisemskih verzov v času preizkušnje https://operando.org/10-spodbudnih-svetopisemskih-verzov-v-casu-preizkusnje/

 

MOLITVENO BOGOSLUŽJE ZA DRUŽINE IN DODATNO GRADIVO ZA 4. POSTNO NEDELJO :  4.postna nedelja

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.