Mar 08 2020

2. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

2. postna nedelja

Foto: Branko Buzeti

Napovednik:

  • Danes ob 14.00 bo križev pot iz župnijske cerkve do vaškega križa.
  • V torek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Klara.

Ulični križev pot mladih

Ulični križev pot mladih

  • V soboto ob 17.30 bodo v župnišču pevske vaje za otroški pevski zbor.
  • V soboto bo ob 18.00 križev pot za mlade na Hotizi.
  • Povabljeni k sv.maši za zakonce, ki hrepenijo po potomstvu in se soočajo z bolečino, ko otroka še ni in ni. Sv. maša bo v stolni cerkvi v Murski Soboti v soboto, 14. marca ob 18.uri. Med mašo bo zanimivo pričevanje zakonskega para.
  • V soboto bo duhovna obnova za člane ŽPS v Bogojini. Zberemo se ob 8.30 pred župnijsko cerkvijo v Bakovcih.

Ulični križev pot mladih

  • V nedeljo bo križev pot ob 14.00 v župnijski cerkvi.
  • Imeli smo sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

Poročilo 45. seje ŽPS Bakovci, 28.1.2019

 

Duhovni del našega srečanja smo pričeli z molitvijo desetke rožnega venca ter postno molitvijo, nato pa smo v študijskem delu najprej prisluhnili svetopisemskemu odlomku Pot v Emavs ter iztočnicam za pogovor na temo Pogovor o veri je ključen za rast v veri.

V pogovoru, ki je sledil, smo ob zastavljenem vprašanju Katere skupine, programi, projekti v naši župniji župljanom omogočajo pogovor o veri? ugotavljali, da je v okviru sleherne skupine, ki že deluje v župniji veliko možnosti in priložnosti za pogovor o veri. Seveda pa je vsak župljan, ne le tisti, ki je vključen v katero od teh skupin, povabljen da pripomore k temu, da se pogovor o veri in Bogu ne odvija le znotraj omenjenih skupin in same cerkve, ampak se nadaljuje tudi v družini, med prijatelji in v vsakdanjem življenju, saj naša vera postaja bolj trdna tudi ko slišimo, kako svojo vero živijo tudi drugi ljudje s katerimi se srečujemo in se z njimi o tem pogovarjamo.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo začeli z pogovorom o uličnem križevem potu, ki ga bomo, ob primernih vremenskih razmerah, ob nedeljah izvedli na prostem in se dogovorili    o organizaciji vsega potrebnega za to, nato pa smo se pogovorili o prazniku sozavetnika naše župnije, sv. Jožefu, ki ga bomo obhajali v četrtek, 19. marca. Ker je ta dan ob 17. uri v Martjancih umestitev župnika, smo se dogovorili, da bo v Bakovcih sveta maša zjutraj in sicer ob 8. uri.

Glede praznika Gospodovega oznanjenja, ki ga obhajamo v sredo 25. marca, smo predlagali, bo sveta maša zvečer ob 18. uri, po njej pa bodo veroučenci za starše pripravili kratki program. Praznovanje starševskega dne bo v petek 27. marca ob 17. uri v dvorani vaškega doma. Ker letos praznovanje pripravlja župnija, smo se pogovorili in prevzeli posamezne zadolžitve tudi v zvezi s pripravo in izvedbo omenjenega praznovanja. Tiskana vabila bo vsako gospodinjstvo prejelo v poštni nabiralnik, seveda pa vabimo vse starše, babice, dedke, pa tudi tete in strice, da se omenjenega praznovanja udeležijo. Ker je praznovanje popoldan ob 17. uri, bo ta dan sveta maša zjutraj ob 8. uri.

Velika spoved v naši župniji bo v soboto 28. marca, s pričetkom ob 15. uri. Kot običajno bosta za spovedovanje na razpolago dva zunanja spovednika, spovedovanje pa bo trajalo vse do večerne svete maše, ki bo ob 18.30 uri. Ob tem nas je g. župnik seznanil z dogovorom na seji ŽK, da bo ta dan ob 16. uri še sveta maša za vse bolne in ostarele, po njej pa je za vse ostarele predvidena še manjša pogostitev s sokom in pecivom, kar pripravljajo člani ŽK.

Ob koncu smo nekaj časa namenili še pogovoru o bližajočem se izboru članov za novi ŽPS. S strani g. župnika nam je bil predstavljen statut Župnijskega pastoralnega sveta ter škofova določila glede vrlin in sposobnosti, ki jih morajo imeti kandidati, da bi lahko, poleg zglednega krščanskega življenja, tudi s svojimi darovi ter sposobnostmi prispevali k temu, da bo naša župnija še bolj živa in še bolj povezana. Z ustreznimi kandidati bo g. župnik v naslednjih dneh opravil razgovor ter od njih pridobil soglasje za kandidaturo, nato pa bo vsako gospodinjstvo v poštni nabiralnik prejelo volilni list s predlaganimi člani za posamezni volilni okraj. Izbor članov bo po sklepu SŠK na 4. postno nedeljo, t.j. 22. marca 2020. Po potrditvi vsakega izbranega člana še s strani našega g. škofa, pa bo predstavitev novih članov,  in sicer na 7. velikonočno nedeljo oz. 24. maja.

Pod točko razno nas je g. župnik seznanil z letošnjim romanjem v Međugorje, ki bo od 4. do 7. junija. Kljub temu, da še ni znana okvirna cena, se zainteresirani že lahko prijavite v zakristiji pri g. župniku.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.