Okt 13 2019

28. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Napovednik:

  • Hvala zakonskim jubilantom ter staršem novokščenca Larsa, ki ste povod za današnje lepo praznovanje. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri pripravi dogodka.
  • V ponedeljek ob 16.30 bo srečanje staršev 7. in 8. šolcev.
  • V torek ob 16.30 bo srečanje staršev 3. šolcev.

  • Molitev rožnega venca  v cerkvi pol ure pred sveto mašo bomo nadaljevali po sledečem urniku: v ponedeljek 7. in 8. razred, v torek 6. razred, v četrtek 3. in 9. razred, v petek 4. in 5. razred.
  • Za romanje v Krašić , rojstni kraj Alojzija Stepinca je še nekaj prostih mest, lahko se prijavite do srede.

  • Prihodnja nedelja je misijonska nedelja. Osrednja slovesnost misijonske nedelje bo v župniji sv. Nikolaja v Murski Soboti, s pričetkom ob 15. uri.
  • Lepo se zahvaljujem vsem, ki pri sveti maši oznanjate Božjo Besedo. Seznam bralcev želimo nekoliko dopolniti, zato vabim, da vsi obstoječi bralci v prihodnjem tednu Jožici Bencak ali Gabiki Vurcer potrdite primernost obstoječega termina za branje ali sporočite novega, prav tako pa vabim da se vključite še novi bralci Božje Besede.

  • Hvala vernikom Ribiške ulice za krašenje cerkve, za prihodnjo nedeljo prosim vernike ulice Ob Muri.
  • Oklici: poročiti se želita Tadeja Bencak in Aleš Horvat.

  • Prisluhnimo poročilo ŽPS:

Poročilo 42. seje ŽPS Bakovci, 08.10.2019

 

Tudi tokrat smo srečanje pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo desetke rožnega venca in branjem svetopisemskega odlomka Jezusov krst, saj je za tokratno sejo, po gradivu za člane ŽPS, bilo na vrsti razmišljanje o zakramentu svetega krsta z naslovom Vrnitev v Očetov objem.

V pogovoru, ki je sledil, smo na zastavljeno vprašanje, kaj lahko v naši župniji storimo, da bi se župljani bolj zavedali temeljnega sporočila evangelija in na katere načine lahko to zavedanje krepimo in utrjujemo, našteli kar nekaj možnosti, ki so nam na razpolago: vse od rednega prejemanja zakramentov, vsakodnevne molitve, udeležbe pri sveti maši, katehez za starše in otroke, pa vse do raznih duhovnih vaj pri različnih redovnih skupnostih, pa molitvenih delavnic, seminarjev, tečajev in simpozijev, ki se organizirajo skozi vso pastoralno leto. Ob vsem navedenem smo kot zelo pomembno in potrebno izpostavili še skrb za stalno poglabljanje verskega znanja in osebno pričevanje oz. podelitev verskega izkustva tako znotraj skupin, katere člani smo, kakor tudi v vsakdanjem življenju.

V nadaljevanju sta nam g. župnik ter g. Pertoci Franc, ki je prisostvoval seji, najprej podala finančno poročilo minulega praznovanja Dneva župnije in Krajevne skupnosti ter srebrne maše g. Roberta Smodiša, nato pa smo pogovorili še o pastoralnih dogodkih, ki nas čakajo v mesecu oktobru.

Glede rožnovenske pobožnosti smo se strinjali s predlogom, da še naslednji teden v ponedeljek, torek, četrtek in petek molitev rožnega venca vodijo veroučenci in njihovi kateheti, nato pa smo le omenili (jutrišnje) današnje praznovanje zakonskih jubilantov ter enodnevno romanje v Krašič.

Za misijonsko nedeljo, ki jo bomo obhajali 20. oktobra smo se dogovorili, da pri sveti maši ob 10. uri z uvodi sodelujejo naši veroučenci, na zahvalno nedeljo, ki jo bomo obhajali 3. novembra, pa bodo z uvodi sodelovali člani ŽPS-ja.

Ker z zahvalno nedeljo zaključujemo s krašenjem po ulicah, smo pogovorili o krašenju v zimskem času in glede omenjenega soglasno sprejeli sklep, da od zahvalne nedelje naprej, krašenje v cerkvi ponovno prevzame ga. Petra Smodiš, ki je vsa minula leta zelo lepo skrbela za lépo in liturgično pravilno okrasitev cerkve. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem župljanom, ki ste skozi ves poletni čas (in ki boste še do zahvalne nedelje) skrbeli za to, da je (da bo) naša cerkev vedno lepo okrašena.

Tik pred zahvalno nedeljo bomo obhajali praznik vseh svetih. Glede omenjenega praznika smo se dogovorili, da bomo tako kot minula leta, tudi letos v cerkvi za pokojne zmolili vse dele rožnega venca, z molitvijo pa bomo pričeli ob 17. uri. Glede omenjenega praznika nas je predstavnica ŽK povabila k nakupu sveče Karitas, ki bodo na razpolago na mizici za verski tisk od 20. oktobra naprej, po ceni 2 €. Del sredstev od vsake prodane sveče je namenjen za ljudi v stiski iz naše župnije, zato k nakupu omenjenih sveč in s tem podporo delovanja ŽK, vabimo vse župljane.

Na kratko smo omenili še Novi svetek – celodnevno molitev pred Najsvetejšim, ki bo 8. novembra, nato pa smo prisluhnili še kratkemu poročilu seje Škofijskega pastoralnega sveta, ki je bil 5. oktobra.

Srečanje smo zaključili z kratko molitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.