Sep 01 2019

22. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

22. nedelja med letom

Napovednik:

 • V tem tednu obhajamo prvi četrtek, petek in soboto v mesecu. V četrtek vabljeni k molitvi ter sveti maši za nove duhovne poklice, tudi iz naše župnije.
 • V petek bom obiskoval bolnike po domovih.
 • V torek ob 18. bo srečanje za ministrante. Ministranti vabljeni!
 • Začenja se novo šolsko in katehetsko leto. Prosim starše da naslednji teden otroke vpišete h katehezi (verouku). Vpis bo potekal ob urah, kakor jih bodo otroci imeli po urniku. Na mizici lahko vzamete prijavnico, ki jo izpolnite in podpisano prinesete na vpis. Prosim tudi za prispevek za katehezo, ki ga lahko v celoti poravnate ob vpisu ali po obrokih. Ob vpisu se bomo dogovorili, kakšni delovni zvezek in učbenik otroci rabijo. Urnik kateheze (in vpisovanja):
 1. razred: torek ob 16.00
 2. razred: torek ob 15.00
 3. razred: četrtek ob 16.00
 4. razred: petek ob 14.00
 5. razred: petek ob 15.00
 6. razred: torek ob 14.00
 7. razred: petek ob 16.00
 8. razred: petek ob 17.00
 9. razred: četrtek ob 15.00
 • Naslednjo nedeljo bo pri sveti maši ob 10 uri blagoslov otrok in šolskih ter veroučnih torbic in potrebščin. Otroci povabljeni, da prinesete torbice in potrebščine.
 • Hvala vernikom Vrtne ulice za krašenje župnijske cerkve, za naslednjo nedeljo prosim za krasitev vernike Ulice ob potoku.
 • V minulem tednu smo imeli sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu:

Poročilo 41. seje ŽPS Bakovci, 27.08.2019

 

Naše prvo podopustniško delovno srečanje smo kot običajno pričeli z udeležbo pri sveti maši, ga nadaljevali z branjem svetopisemskega odlomka Peter izpove vero ter ob prebranih iztočnicah na kratko razmišljali o tem, katere so notranje in zunanje značilnosti kristjanov, ki si res želijo slediti Jezusu in želijo biti njegovi učenci, nato pa smo večino časa namenili pogovoru o bližajočem se obhajanju srebrne maše g. Roberta Smodiša.

V zvezi z omenjenim dogodkom nam je g. Franc Pertoci, ki je prevzel pripravo kosila, predstavil koncept same pogostitve ter priprave in izvedbe omenjenega, s čemer smo se člani ŽPS-ja  strinjali. Gre za pripravo in postrežbo celotnega kosila,  ki vsebuje juho, porcijsko glavno jed s prilogo in solato ter sladico s kavo, za približno 700 ljudi. Seveda smo izrazili svoje strinjanje ter tudi pripravljenost da po svojih močeh in sposobnostih pri posameznih aktivnostih tudi pomagamo. Ob tem je potrebno poudariti, da bodo tako g. Pertoci, vsa njegova ekipa, kakor tudi vsi ostali, ki se bodo priključili ter pomagali pri pripravi in izvedbi omenjenega dogodka, vsakršno delo opravili prostovoljno in zastonj, v dobrobit župnije ter celotnega našega kraja ter seveda iz velikega spoštovanja in hvaležnosti do srebrnomašnika ter g. župnika.

Ker bo pri izvedbi dogodka sodelovala tudi Krajevna skupnost, saj bo po sveti maši in kosilu tudi kulturni program, pa živa glasba, smo sestavili ekipo ki se je v četrtek udeležila sestanka s predstavniki Krajevne skupnosti in na katerem smo dogovorili,  razdelili in prevzeli posamezne aktivnosti v zvezi s pripravo dogodka.

Ker se samo po sebi ob jubileju srebrne maše postavlja vprašanje, kako in s čim obdarovati jubilanta, smo se dogovorili, da župnija podari g. Robertu Smodišču pateno ter denarni prispevek, župljani, ki se bomo udeležili omenjene slovesnosti pa smo povabljeni, da po svojih zmožnostih damo svoj dar, ki naj bo izključno denarni prispevek,  bodisi v nabirko pri sveti maši, bodisi v posebno škatlico ob deljenju podobic g. Roberta Smodiša. Celotna nabirka pri sveti maši, kakor tudi dar za podobice je namenjen za kritje stroškov kosila, vso razliko do celotne vrednosti pogostitve pa bo pokrila župnija. Vsi ostali darovi – eventualni vaši darovi v kuverti, so namenjeni osebno srebrnomašniku in niso namenjeni pokritju stroškov pogostitve.

Ker bomo kosilo zaključili s sladico je zaželeno, da bi vsako gospodinjstvo prineslo vsaj eno vrsto obstojnejšega peciva. Zato vabimo župljane, da do naslednje sobote, članu ŽPS-ja iz svojega okraja sporočite ali ste pripravljeni za omenjeno slovesnost speči nekaj peciva ter ga v soboto, 28. septembra ob 20. uri prinesti v dvorano vaškega doma.

Čeprav je bilo prvotno zamišljeno, da bo na omenjeni prireditvi praznoval abrahama tudi naš g. župnik, nas je  le-ta obvestil, da bo svoj rojstni dan praznoval v nedeljo 15. septembra in po sveti maši pogostil vse udeležence s pijačo. Zato smo se dogovorili, da bo ta dan, torej v nedeljo 15. septembra le ena sveta maša in sicer ob 9. uri. Seveda vabimo vse župljane, da se je udeležijo ter po njej tudi osebno čestitajo ter nazdravijo g. župniku. Priložnost za to bo tudi na slovesnosti srebrne maše, za katero bo g. župnik doniral vso pijačo.

Vse ostale podrobnosti glede slovesnosti srebrne svete maše bomo dorekli na našem sestanku, ki bo v četrtek 12. septembra po sveti maši.

Glede ostalih pastoralnih dogodkov smo na kratko omenili katehetsko nedeljo, ki jo bomo obhajali 8. septembra, ko bodo otroci prinesli k blagoslovu šolske in veroučne torbice ter potrebščine, še prej pa bo vpis k verouku, o katerem pa bodo starši seznanjeni preko oznanil.

Omenili smo še praznovanje zakonskih jubilantov, ki bo letos v mesecu oktobru in sicer v nedeljo, 13. oktobra, nato pa smo se na kratko pogovorili še o enodnevnem župnijskem romanju, ki bo letos v soboto 19. oktobra. Poromali bomo v Krašić na Hrvaškem, v rojstno župnijo bl. Alojzija Stepinca, kjer bo 7. slovensko hrvaško srečanje. Prijave bomo začeli zbirati v drugi polovici meseca septembra, ko bo že znana tudi cena romanja.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.