Avg 04 2019

18. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Sveta maša za lovce v MuzgahNapovednik:

  • V torek po večerni sveti maši povabljeni na potopisno predstavitev potovanja po Skandinaviji
  • Hvala lovcem za pripravo vsega potrebnega za sveto mašo v Müzgah ter hvala vernikom Malih Bakovec za krašenje župnijske cerkve. Za naslednjo nedeljo prosim za krasitev vernike Mladinske ulice.

Sveta maša za lovce v Muzgah

  • Približuje se praznovanje 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slovesna sveta maša bo v Beltincih, 17. avgusta ob 17. uri. Ker dostop z avtomobili v Beltince zaradi velikega števila udeležencev ne bo mogoč (pričakuje se okrog 5000 ljudi), je župnija organizirala avtobusni prevoz, s katerim se bo mogoče pripeljati neposredno do cerkve. Povabljeni da se prijavite do 10. avgusta v zakristiji. (Prispevek je 5 €.)
  • Soboški kaplan Andreja Lažeta je napisal knjigo z naslovom: POVSOD POKAŽIMO, DA SMO SLOVENCI. Knjiga orisuje zgodovinske dogodke v Prekmurju letu 1918 in 1919 in zasluge katoliških duhovnikov za priključitev Prekmurja k matični domovini, posebej Jožefa Klekla. Po branju te knjige bomo lahko spoznali veliko vlogo katoliških duhovnikov, ki so jo imeli tako na pariški mirovni konferenci v Parizu, kakor tudi v Prekmurju! Pri izhodu jo lahko dobite za 10€.

Sveta maša za lovce v Muzgah

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.