Maj 19 2019

5. VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Napovednik:

 • Danes bodo izredni delivci nesli obhajilo bolnikom na dom.Dvetdnevnica pred prvim svetim obhajilom
 • Hvala staršem in članom ŽK za sodelovanje pri sveti maši ter za pogostitev, ki je pripravljena po sveti maši pred cerkvijo.
 • Prvoobhajanci opravljajo devetdnevnico pred prejemom prvega svetega obhajila. Včeraj so prejeli zakrament svete spovedi, prihodnjo nedeljo ob 10.00 pa bo slovesnost prvega svetega obhajila. Spremljajmo njihovo pripravo z molitvijo.
 • V sredo po večerni sveti maši bo srečanje skupine Vrtnice.

Srečanje krščencev

Srečanje krščencev

 • V petek ob 17.00 bo v župnišču priprava na krst. Pridite starši in botri, ki želite krstiti svojega otroka v prihodnjem mesecu.
 • V petek je praznik Marije Pomočnice kristjanov. Po večerni sveti maši bomo imeli procesijo do marijinega kipa pri vaškem križu. Lepo povabljeni.
 • Poročiti se želita nevesta Mihaela Zver, rojena 31. 08. 1992, hči očeta Tomaža in mame Nade rojene Lutar, stanuje Zvezna ul. 7/a v Bakovcih in ženin Gregor Šmid, rojen 16. 12. 1985 v Murski Soboti, sin očeta Emila in mame Ljubice rojene Mauko, stanuje v Rihtarovcih 18, župnija Radenci. Poročila se bosta v Murski Soboti.
 • Poročiti se želita nevesta Anja Lukač, rojena 13. 12. 1988 v Murski Soboti, hči očeta Jožefa in mame Anice rojene Fajfar, stanuje Partizanska ul. 1 v župniji Bakovci ter ženin Tadej Bezjak, rojen 18. 05. 1987 na Ptuju, sin očeta Franca in mame Marije rojene Šmigoc, stanuje Prvenci 7/d v župniji Sv. Marko niže Ptuja. Poročiti se želita 1. junija 2019 v Bakovcih.

Srečanje krščencev

Srečanje krščencev

 • Vabimo župljane, da se pridružimo akciji zbiranja sredstev za pomoč pri nakupu posebnega računalnika za Emo Bojnec, ki zaradi poslabšanja vida potrebuje opremo za pisanje in tiskanje Brailove pisave. Kdor je pripravljen s svojim darom pomagati Emi, ga lahko da v škatlo, ki bo do naslednje nedelje po vsaki sveti maši na mizici za tisk. Kdor pa želi sam neposredno nakazati denarno pomoč, lahko to naredi na TRR SI56 0510 0801 1104 164 s pripisom »za slabovidno Emo«.

Srečanje krščencev

Srečanje krščencev

 • V minulem tednu smo imeli sejo ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu

  Poročilo 37. seje ŽPS Bakovci, 02.04.2019

  Kot običajno smo tudi tokratno srečanje pričeli z udeležbo pri sveti maši, nato pa v veroučni učilnici duhovni del srečanja nadaljevali z molitvijo ter branjem svetopisemskega odlomka Opomin k edinosti in ga zaključili s kratko zahvalno molitvijo za ljudi, ki so nas na poti osebne rasti obogatili s svojim znanjem in izkušnjami.

  Sledil je študijski del srečanja, v njem pa smo poskušali najti odgovor na vprašanje: Kako v župniji skrbimo za duhovno oblikovanje in strokovno usposabljanje sodelavcev, ki samostojno na posameznih področjih opravljajo svoje delo v župniji?  Ugotavljali smo, da je možnosti, tako za duhovno kot tudi strokovno usposabljanje kar nekaj, vse od Katehetsko pastoralne šole, raznih simpozijev in pastoralnih ter katehetskih tečajev, do izobraževanj za člane ŽPS-ja, Karistasa, bralce božje besede, organiste, duhovnike, katehete. Pogovor smo zaključili z ugotovitvijo, da so možnosti izobraževanja zadovoljive ter pokrivajo vse segmente, seveda pa je potrebna dobra volja, pripravljenost, predvsem pa želja po dodatnem izobraževanju in usposabljanju.

  Sledilo je poročilo seje Škofijskega pastoralnega sveta, katerega osrednja tema je bilo bližajoče se obhajanje 100 letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo v Beltincih, v soboto, 17. avgusta ob 17. uri. Ker so k sodelovanju povabljene vse župnije naše škofije, smo sprejeli sklep, da tudi naša župnija za omenjeno prireditev priskrbi enega ključarja za pobiranje nabirke ter po sveti maši sodeluje pri brezplačni pogostitvi udeležencev s pecivom in pijačo. O podrobnostih se bomo pogovorili na naslednji seji, ko bomo s strani organizatorja že razpolagali s podrobnejšimi navodili, na tokratni seji pa smo glede omenjenega že oblikovali ekipo, ki bo za našo stojnico na tej prireditvi organizirala in pripravila vse potrebno.

  Pogovor  o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli s šmarnično pobožnostjo. Ker smo vsako leto ob koncu šmarnic pridne šmarničarje nagradili, smo se dogovorili, da tudi letos za vse otroke, ki bodo redno obiskovali šmarnice, zadnji dan v mesecu maju, t.j. 31. maja, pripravimo popoldanski izlet. Kam se bomo podali letos, je zaenkrat še skrivnost, seveda pa vabimo otroke, da še naprej obiskujejo šmarnice ter sodelujejo s petjem in igranjem na kitaro.

  Naslednji dogodek, ki smo ga omenili je slovesnost prvega svetega obhajila, ki bo v nedeljo 26. maja, pri sveti maši ob 10. uri. Oblikovali smo ekipo, ki bo ta dan, od 9. ure naprej v župnišču sprejemala pecivo ter pijačo, ki jo bodo prinesli starši prvoobhajancev ter nato pripravila vse potrebno za pogostitev v župnišču.

  Pogovor o pastoralnih dogodkih smo zaključili z omembo oratorija, ki bo v naši župniji v mesecu avgustu in sicer ob četrtka 22. pa do sobote 24. avgusta, zaključimo pa ga s sveto mašo 25. avgusta. Ker so počitnice pred vrati, bodo v naslednjem tednu veroučenci že dobili prijavnice, da jih lahko potem do zaključka verouka vrnejo katehetom.

  Pod točko razno smo omenili krašenje po ulicah, na katerega prehajamo z mesecem junijem. Razpored po ulicah bo na vpogled na oglasni deski, župljane pa vabimo, da tako kot minula leta, tudi letos s cvetjem iz svojih vrtov poskrbijo, da bo cerkev tudi v poletnih mesecih lepo okrašena.

  Srečanje smo zaključili z molitvijo.

 

 

 

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.