Dec 09 2018

2. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

2. adventna nedelja

Napovednik:

 • V sredo, 5. decembra 2018 smo imeli miklavževanje. Na povabilo, da bi bili vsi »miklavži«, ste se lepo odzvali. Zbrana darila bomo danes po maši delili pred cerkvijo. Hvala.

Miklavževanje Miklavževanje

 • Danes popoldne ob 14.00 bomo imeli prvo sveto spoved za pripravnike na prvo sveto obhajilo. Radi molimo za njih in za njihove družine, da bi v doživljanju Božjega odpuščanja postajali vedno bolj dobri.

Prva sveta spoved Prva sveta spoved

 • V ponedeljek po sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Ana.
 • V torek po sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Klara.
 • V sredo bo sveta maša zjutraj ob 7.00, popoldne pa smo povabljeni na adventno-božični koncert v šolo.
 • Minuli petek sva z g. Robertom obiskala bolnike, ki jih redno obiskujem za prvi petek, prihodnji petek pa bom obiskal še druge, ki ne morejo priti k sveti spovedi v cerkev. Prosim domače, da mi to do četrtka sporočijo.
 • V petek ob 16.00 bo v župnišču priprava na sveti krst. Vabljeni starši in botri, ki želite v januarju prinesti otroka h krstu.
 • V petek po večerni sveti maši bo srečanje skupine Vrtnice.
 • V soboto ob 9. bodo v župnišču vaje za otroški pevski zbor. Otroci lepo vabljeni.

Miklavževanje - otroški zbor

Miklavževanje - otroški pevski zbor

 • V soboto bomo imeli veliko spoved. Veroučenci 4., 5. in 6. razreda pridite ob 14.00 v župnišče na skupno pripravo na spoved; veroučenci 7., 8. in 9. razreda, ki še niste bili v teh dneh pri sveti spovedi, pa pridite ob 14.30. Za odrasle se bo v cerkvi začela sveta spoved ob 14.30 in bo trajala do večerne svete maše ob 18.00. Spovedovala bosta duhovnika iz Murske Sobote in Tišine. Med 16.00 in 16.30 bo odmor (ne bo spovedovanja). Prosim molivce, da bi v času spovedovanja vodili molitev rožnega venca.

Miklavževanje

 • Naslednjo nedeljo ob 15. bo v Vrtcu Lavra slavljenje za družine. Gost, ki bo imel tudi nagovor, je naš g. škof, msgr. dr. Peter Štumpf. Vabljeni!
 • Natisnjene so nove Stopinje za leto 2019, ki prinašajo zanimive prispevke iz naših župnij. Cena je 10€.
 • V minulem tednu smo imeli sejo ŽK in ŽPS. Poročilo:

Poročilo 35. seje ŽPS Bakovci, 4.12. 2018

 

Tudi zadnje delovno srečanje v tem koledarskem letu smo pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nato nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo Angelovo češčenje. Sledil je študijski del, v katerem sledimo gradivu za člane ŽPS, tokrat pa je bil na vrsti pogovor na temo Bog nas kliče po imenu. Po prebranih iztočnicah smo se v pogovoru osredotočili na vprašanje Na katere načine v naši župniji kristjanom vseh starosti pomagamo prepoznati njihove darove in sposobnosti ter razločevati njihovo poklicanost? Bili smo mnenja, da je sleherni dogodek priložnost, da se, seveda v okviru svojih sposobnosti, sleherni župljan vključi v dogajanje in dá svoje talente na razpolago celotnemu občestvu. Potrebna je le pripravljenost dati se na razpolago in dobra volja,  seveda pa ob vsem ni zanemarljiva spodbuda in pozitivno ovrednotenje vloženega dela, saj vsak sodelujoči, še posebej pa otroci, rabijo potrditev.

Sledila je kratka predstavitev krstnih zavetnikov – tokrat smo spoznali sv. Janeza in sv. Marijana, nato pa smo prisluhnili še kratkemu poročilu iz študijskega srečanja za člane ŽPS, ki je bilo v Sv. Juriju ob Ščavnici in osrednja tema katerega je bila prihodnost župnij in odgovornost članov ŽPS-ja ter vseh vernikov, v smislu pripravljenosti prevzeti vse aktivnosti in naloge v župniji, razen seveda tistih, ki so pridržane izključno duhovniškemu poklicu.

Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo pričeli z omembo minulega miklavževanja in današnje prve svete spovedi za naše prvoobhajance, nato pa smo se pogovorili o adventni spovedi, ki bo v naši župniji na tretjo adventno soboto, torej 15. decembra. Seveda bodo na razpolago tudi zunanji spovedniki. Ob 14. uri bo spokorno bogoslužje, ob 14.30 uri pa pričetek spovedovanja, ki bo trajalo vse do večerne svete maše.  Ker v nedeljo v naši župniji ne bo spovedovanja pred svetima mašama, vabimo župljane, da k spovedi pristopijo v čim večjem številu v soboto in ne čakajo na zadnje dni pred božičem,  lahko pa adventno spoved opravijo tudi v Murski Soboti in sicer v nedeljo 23. decembra popoldne ali pa v ponedeljek 24. decembra dopoldne.

V nadaljevanju smo se nato pogovorili o božični devetdnevnici, postavljanju jaslic in otroški božičnici. Tudi letos bo pri otroški božičnici s petjem sodeloval otroški  zbor pod vodstvom ga. Anite Novak, z recitalom pa bodo sodelovali veroučenci. Pol ure pred polnočnico pa bo petje in povezovalni program pripravil pevski zbor.

Naslednji dogodek, ki smo ga omenili je koledovanje. Koledniki bodo tudi letos obiskali domove po župniji v tednu od 26. do 29. decembra. Člani smo prevzeli sestavo ekip po ulicah, predviden dan in ura obiska kolednikov po posameznih ulicah bo na vpogled na oglasni deski po 20. decembru.

Ob koncu se je članica ŽK zahvala za darove, ki ste jih namenili za pomoči potrebne župljane – bodisi z nakupom adventnega venčka ali pri nabirki na nedeljo Karitas. Seznanila nas je še s pogostitvijo po zahvali sveti maši oz. hvalodavanju, ki bo v ponedeljek 31. 12. 2018 ob 15 uri. Po sveti maši bodo člani ŽK, kot je to že navada, pred cerkvijo pripravili manjšo pogostitev s čajem in pecivom. Vabljeni, da se zadržimo nekaj časa v prijetnem klepetu ter si že izmenjamo voščila za prihodnje leto.

Glede srečanja otrok krščenih v letošnjem letu ter njihovih staršev, nas je članica ŽK seznanila s sklepom, ki so ga sprejeli na njihovi seji, da se omenjeno srečanje, tako kot letos, pripravi v mesecu aprilu ali maju.

Sejo smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Sledi nazaj URI | Komentarji RSS

Napiši komentar.