Okt 21 2018

29. NEDELJA MED LETOM – MISIJONSKA

Objavljeno v Oznanila

Župnijko romanje

Napovednik:

  • Včeraj smo bili na župnijskem romanju v krajih delovanja bl. Antona Martina Slomška.
  • Danes po sveti maši ob 8.00 nesejo izredni delivci obhajilo bolnikom na dom. Popoldne ob 15. pa bo v Vrtcu Lavra slavljenje za družine. Tokrat bosta na temo Družina in dom, najino vzgojno okolje spregovorila Marjetka in Jure Tikvič, zakonca in Črenšovec ter voditeljski par pri Družina in življenje.
  • V torek po sveti maši vabljeni na predstavitev življenja v misijonih na Tajskem.
  • V soboto gremo z ministranti na škofijsko romanje v Celje in Ponikvo.
  • V soboto po večerni sveti maši je škofijsko srečanje mladih v soboški stolnici. Najprej bo molitev pred Najsvetejšim, nato pa druženje v veroučni učilnici. Ob 19.45 se dobimo pred župnijsko cerkvijo in se odpeljemo v Mursko Soboto. Naprošam tudi starše mladostnikov, da bi se srečanja udeležili in pomagali pri prevozu.

Župnijsko romanje po krajih delovanja bl. A.M.Slomška

Romanje po krajih delovanja bl. A.M.Slomška

  • Prihodnjo nedeljo obhajamo praznovanje zakonskih obletnic. Zakonski jubilanti, ki bivate v Bakovcih ste dobili vabila na praznovanje. Lepo vabljeni tudi zakonci jubilanti, ki ste se poročili v Bakovcih, vendar ne bivate v naši župniji, še posebej, če v župniji vašega bivanja ne praznujete obletnic poroke. Ker vaših naslovov, žal, nimamo, vas vabimo, da nam sporočite naslov in vam pošljemo vabilo ali se srečanja enostavno udeležite.
  • Približuje se dan vseh svetih, ko prižigamo na grobovih sveče. Tudi letos Župnijska Karitas vabi k nakupu posebej pripravljenih sveč, kjer del prispevka darujete za delovanje Karitas. Sveče so na razpolago pri mizici za tisk.
  • Hvala vernikom iz Panonske ulice za okrasitev cerkve ter ge. Petri za aranžiranje misijonskega ambienta. Ob koncu letošnjega krašenja po ulicah se za krašenje čez vso poletje vsem lepo zahvalim. Za zimski čas naprošam go. Petro Smodiš, da bi, tako kot že nekaj let do sedaj, prevzela skrb za krašenje v cerkvi. V kolikor je kdo od župljanov pripravljen pomagati pri krašenju ali za nekaj časa prevzeti skrb za to, naj, prosim, sporoči.

 

Misijonska nedelja

  • Obhajamo misijonsko nedeljo. Osrednja misijonska slovesnost bo v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Trebnjem. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 126. uri pa sveta maša. Na ta dan tako kakor prvi kristjani slovenski katoličani poleg molitve prispevamo svoj konkretni dar za naše apostole v misijonih, za njihovo ozna­njevanje evangelija v krajih, kjer Cerkev še ni nav­zoča ali še ni samostojna. Hvala birmancem za sodelovanje pri sveti maši ter animatorkama Niki in Anemari. Danes bodo birmanci dobili tudi prijavnice za duhovne vaje, ki nepogrešljivo spadajo v pripravo na sveto birmo. Sveta birma je zakrament vere, ki nas naredi sposobne živeti vero in jo tudi oznanjati. K temu smo danes vsi povabljeni. Nekateri boste dobi posebno nalogo. Vizitko s svetopisemskim stavkom ali mislijo, ki vam jo bodo mladi izročili, nesite iz cerkve in dajte nekomu, ki ni bil pri maši. Lahko domačim, sosedom, neznancem… Posredujte mu evangelij in bodite misijonarji.

Župnijsko romanje po krajih delovanja bl. A.M.Slomška

Župnijsko romanje po krajih delovanja bl. A.M.Slomška

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.