Apr 15 2018

3. VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Teden molitve za duhovne pokliceNapovednik:

 • Naslednjo nedeljo po sveti maši ob 8. uri bodo izredni delivci obhajijla nesli obhajilo bolnikom na dom.
 • Začenjamo teden molitve za duhovne poklice z naslovom Daj mi poslušno srce. Lepo vabljeni k svetim mašam in tudi k molitvi in pogovoru o duhovnih poklicih doma.
 • Danes ob 15. bo v vrtcu Lavra Murska Sobota slavljenje za družine. Gosta srečanja bosta zakonca Alenka in Rudi Toplak, spregovorila pa bosta na temo: Pridite in vam bo dano
 • V soboto bo ministrantsko srečanje pri Gradu. Ministranti se zberemo ob 8.30 pred cerkvijo v Bakovcih.
 • Prisluhnimo poročilu ŽPS in ŽK.

  Poročilo 30. seje ŽPS Bakovci, 06. 03. 2018

   

  Tudi tokratno srečanje smo pričeli s sveto mašo ter nato po uvodni molitvi srečanje nadaljevali z branjem svetopisemskega odlomka iz Rutine knjige in ob njem razmišljali o vlogi starih staršev pri verski vzgoji otrok. V kratkem pogovoru, v katerem smo si podelili spomine in doživetja  z našimi starimi starši, smo ugotavljali, da so v prvi vrsti prav stari starši tisti, ki na svoje vnuke prenašajo življenjske vrednote ter tudi dar vere. Izrazili smo svojo hvaležnost za vse dobro, kar smo že in kar še prejemamo od njih ter se jih spomnili v molitvi, s katero smo zaključili duhovni del srečanja.

  Ker smo na eni izmed prejšnjih sej sklenili, da pobližje spoznamo življenja naših krstnih zavetnikov, smo v nadaljevanju prisluhnili opisu prvega izmed njih in sicer sv. Jožefa, nato pa smo še ovrednotili minule pastoralne dogodke. Glede priprave in izvedbe praznovanja starševskega dne, kakor tudi obhajanja obredov velikega tedna in same velike noči, je bilo s strani članov izraženo veselje ter hvaležnost za zelo lépo sodelovanje in vključevanje župljanov v dogajanje, kakor tudi hvaležnost za zelo lépo okrasitev naše cerkve. Glede krašenja smo nato omenili še krašenje po ulicah, na katerega prehajamo z mesecem junijem. Razpored po ulicah bo pripravil g. župnik in bo z mesecem majem že na oglasni deski.

  Izmed tekočih pastoralnih dogodkov smo najprej omenili teden molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali v tednu med 15. in 22. aprilom in bo potekal pod geslom Daj mi poslušno srce. Naslednjo nedeljo, t.j. 22. aprila, ko zaključujemo omenjeni teden molitve, pa bomo obhajali nedeljo Dobrega pastirja. To nedeljo bodo pri sveti maši ob 10. uri z uvodi sodelovali naši bodoči prvoobhajanci ter njihovi starši, en dan prej, torej v soboto, 21. aprila, pa bo ob 11. uri pred cerkvijo blagoslov motoristov. Istega dne se bodo naši ministranti udeležili tudi škofijskega ministrantskega nogometnega turnirja, ki bo pri Gradu.

  Kot zadnji dogodek smo omenili šmarnično pobožnost, ki jo pričenjamo s 1. majem. Letos bomo prisluhnili zgodbam avtorja Lojzeta Kozarja ml. z naslovom Pripovedi o Mariji, seveda pa že sedaj vabimo vse otroke, tako tiste manjše, kot tudi starejše, da se jih udeležujejo ter pri njih sodelujejo tudi s petjem.

  Pod točko razno smo najprej omenili Nogometni turnir nekdanjih bakovskih vilic, ki bo tako kot minula leta 25. junija, glavni organizator pa je g. Robert Smodiš. S strani predstavnice Župnijske Karitas smo bili seznanjeni z potekom akcije Skupaj z(a) Luko , ki je potekala v sodelovanju z ŽK, RK in KS. Z njo smo Bakovčari ponovno dokazali, kot smo zapisali v prošnji, ki ga je prejelo vsako gospodinjstvo »da še imamo čut za sočloveka, da še imamo čuteče in dobro srce ter da v potrebi in stiski posameznika znamo še kako stopiti skupaj in pomagati po svojih najboljših močeh.« Zato se v imenu župnije iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste kakor koli in na kakršen koli način podprli omenjeno akcijo – tako tistim, ki ste namenili denarni prispevek Luki,  ali ste ga pobirali po gospodinjstvih, kakor tudi vsem tistim, ki ste s pripravo vsega potrebnega omogočili, da je akcija lahko stekla. Vsem in vsakemu posebej iskren Boug plati!

  Župnik nas je nato seznanil še z dogovorom na ŽK, da bo v nedeljo 13. maja pri sveti maši ob 10. uri srečanje vseh staršev in otrok, krščenih v zadnjih 5-tih letih. Pisna vabila boste starši oz. družine prejeli na svoje naslove.

  Srečanje smo zaključili z molitvijo

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.