Maj 07 2017

4. VELIKONOČNA – NEDELJA DOBREGA PASTIRJA

Objavljeno v Oznanila

Šmarnice - Marijin oltarNapovednik:

  • Šmarnično pobožnost smo lepo začeli. Povabljeni še naprej k obisku in lepemu sodelovanju s petjem, molitvijo in spremljanjem šmarnične zgodbe o Urški, Janu in Mariji.

Šmarnice

Šmarnice

  • V ponedeljek po sveti maši bo srečanje ŽK.
  • Birmanci nadaljujejo devetdnevnico, spremljajmo jih z molitvijo. V torek bodo imeli skušnjo. Prišel bo g. škof in preveril, koliko so pripravljeni na prejem zakramenta in življenje po veri. Birmanci se zberete ob 15.00 uri v župnišču, srečanje z g. škofom pa bo ob 17.00. Starši in botri povabljeni k temu dogajanju. Od 17.00 bo za vas priložnost za sveto spoved. Spovedoval bo g. Robert Smodiš, med sveto mašo, ki bo ta dan ob 18.00, pa bo spovedoval g. škof. Po sveti maši se bo g. škof srečal s člani ŽPS v župnišču. Spovedovanje za birmance bo vsak večer pred sveto mašo, kakor ste se razdelili v skupine.
  • V soboto 13. maja 2017 ob prazniku 100-letnice Marijinih prikazovanj v Fatimi, bo v župnijski cerkvi v Črensovcih evharistična škofijska slovesnost. Ob 15.00 bo molitvena ura pri kateri bodo sodelovali predstavniki vseh župnij, ob 16.00 bo sveta maša, ki jo bo vodil škof dr. Peter Štumpf ob somaševanju duhovnikov, po sveti maši bo procesija z Marijinim kipom. Ob sklepu bo posvetitev družin FMB in izročitev Marijinega kipa vsakemu župniku. Kip naj bi v župniji romal od družine do družine. Vsako prvo soboto v mesecu naj bi ga prinesli v cerkev, da bo ob njem molila celotna župnija.

Šmarnice

  • Slovesnost svete birme bo v nedeljo ob 10.00. Birmanci in botri se zberete na župnijskem dvorišču ob 9.30 od koder bomo v sprevodu šli v cerkev. S sabo morate imeti  tudi birmanski list, ki ga boste dobili po uspešno opravljeni torkovi skušnji pri škofu.
  • Sanacija kurilnice in priprava sanitarij je zaključena. Iskrena hvala in Bog povrni vsem, ki ste sodelovali in darovali mnogo prostovoljnega dela in materiala.
  •  Župnijsko romanje na Bavarsko bo od 02. do 04. junija 2017. Vabljeni, da se še prijavite in povabite tudi sosede ter prijatelje. Srečanje romarjev bo 29. maja po maši. Pogovorili so bomo o podrobnostih organizacije in takrat naj bi prinesli tudi drugi obrok prispevka za romanje.
  • Oklici: Poročiti se želita Drago Gomboši in Jasmina Ružič.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.