Nov 13 2016

33. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Slavljenje za družineNapovednik:

 • Danes popoldne ob 15.00 bo v Vrtcu Lavra srečanje in slavljenje za družine.  Tokratni gost bo družina Cukjati z Vrhnike. Zakonca in starša šestih otrok nam bosta spregovorila o njunih preizkušnjah, še posebej povezanih z boleznijo hčerke Emilije. Na svojem primeru nas bosta potrdila v tem, kakšna je moč skupne molitve…
 • V ponedeljek ob 9.00 je v Mali nedelji škofijsko srečanje župnijskih gospodinj in ožjih župniščnih sodelavcev.
 • V ponedeljek bodo imeli verouk namesto minulega petka  veroučenci 6.r ob 15.00, 7.r ob 16.00 (ob ostalih dnevih je verouk po objavljenem urniku); zvečer po sveti maši pa bo srečanje zakonske skupine Sv. Frančišek.
 • V torek ob 16.00 lepo vabljeni predšolski otroci in tudi prvošolci k Svetopisemskim uricam.
 • V četrtek 16.30 bo srečanje za starše prvoobhajancev.
 • V petek ob 16.00 bo priprava na krst za starše in botre, ki želite še letos krstiti svojega otroka. Po večerni sveti maši bo srečanje skupine za samopomoč.
 • V četrtek in petek vabljeni na adventne delavnice (izdelovanje adventnih venčkov). Podrobnosti so v poročilu seje ŽPS.
 • V soboto ob 9.00 bo v Kančevcih študijsko srečanje za člane ŽPS. Prosim, da vzamete vabila v zakristiji.
 • To soboto ste otroci že imeli pevske vaje za miklavževanje. Naslednje vaje bodo v petek ob 18.00. Začenjamo pa tudi zbirati prijave za miklavževanje, ki bo v nedeljo, 4. 12. 2016 ob 15.00 v župnijski cerkvi. Prispevek je 10 €.
 • Prihodnjo nedeljo popoldne ob 16.00 bo v gledališču Park akademija ob 10. obletnici škofije. Vsi zainteresirani se danes oglasite v zakristiji, da se dogovorimo glede vstopnic.
 • Na mizici za verski tisk je na razpolago tudi nova številka Družine in Marijanski koledar po 2,50 €.
 • Minu teden smo imeli sejo ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu:

Poročilo 16. seje ŽPS Bakovci, 08.11. 2016

 

Tokratno srečanje smo pričeli s skupno molitvijo pred Najsvetejšim za nove duhovniške in redovniške poklice, po sveti maši pa smo duhovni del srečanja nadaljevali z molitvijo in branjem svetopisemskega odlomka o Jožefovem poslušanju in zaupanju angelovem glasu, s čemer je tudi izpolnil svoje poslanstvo v Božjem načrtu.

Ker smo v nadaljevanju  prisluhnili še papeževi apostolski spodbudi Radost ljubezni in sicer v tistem delu, ki govori o spremljanju zakoncev v prvih letih zakonskega življenja, smo v delu po skupinah poskušali najti nekaj novih dejavnosti, spodbud in aktivnosti, s katerimi bi lahko kot posamezniki, pa kot tudi župnija,  zakonskim parom nudili konkretno pomoč in oporo za njihovo osebno in duhovno rast ter tudi zakonce, ki so se od Cerkve oddaljili, povabili k ponovni vključitvi v župnijsko skupnost. Pri smo izrazili enotno mnenje, da je sleherni izmed številnih pastoralnih dogodkov, ki jih imamo v župniji, že lahko spodbuda bodisi za duhovno oz. osebno rast ne le zakoncev ampak vseh župljanov, kakor tudi priložnost za ponovno vključevanje oddaljenih župljanov v župnijsko skupnost. Obenem pa smo podali tudi nekaj novih aktivnosti in predlogov o nadgradnji obstoječih pastoralnih dogodkov, o čemer pa se bomo pogovorili na naslednjih sejah.

Izmed tekočih pastoralnih dogodkov smo najprej omenili dekanijsko študijsko srečanje za člane ŽPS-ja, ki bo naslednjo soboto v Kančevcih in katerega se bomo člani seveda udeležili, nato pa smo le omenili nedeljo Kristusa Kralja, ki jo bomo obhajali 20. novembra.

Za nedeljo Karitas, ki jo bomo obhajali 27. novembra, smo se strinjali s predlogom, da člani ŽK pri jutranji maši sodelujejo z uvodi, pri sveti maši ob 10.uri pa veroučenci. Popoldan to isto nedeljo, pa bo v Svetem Juriju ob Ščavnici še Škofijski Klic dobrote, na katerega smo vabljeni tudi župljani naše župnije.

Glede adventnih delavnic oz. izdelovanja adventnih venčkov smo bili s strani g. župnika seznanjeni z dogovorom na seji ŽK, da bodo omenjene delavnice v četrtek, 17. in petek 18. novembra, obakrat s pričetkom ob 14. uri. Vabimo župljane, da se pridružijo članom ŽK pri izdelavi adventnih venčkov, kateri bodo potem na nedeljo Kristusa Kralja ponujeni v prodajo, izkupiček pa bo namenjen našim župljanom v stiski. Tudi veroučenci bodo skupaj s katehistinjama in ob pomoči staršev izdelali svoj adventni venček. O datumu teh delavnic ter vsem, kar otroci za izdelavo venčka potrebujejo, bomo seznanjeni preko oznanil. Pogovor o tekočih pastoralnih dogodkih smo zaključili s škofijskim ministrantskim kvizom, ki bo 3. decembra in katerega se bodo udeležili tudi naši ministranti ter s kratko razdelitvijo zadolžitev za pripravo miklavževanja v župniji, ki bo v nedeljo 4. decembra.

Pod točko razno smo bili s strani predstavnice v Škofijskem pastoralnem svetu seznanjeni z na seji iznesenimi konkretnimi predlogi, predvsem glede dela oz. molitve za nove duhovne poklice. O njih se bomo podrobneje pogovorili na študijskem srečanju v Kančevcih, konkretne korake izvedbe v župniji pa bomo dogovorili na naši decembrski seji. Že na tokratni seji pa smo podprli predlog, da v župniji vsak četrtek, ko pred sveto mašo molimo za nove duhovniške  in redovniške poklice, tudi iz naše župnije, molitev pred izpostavljenim Najsvetejšim  izmenično pripravljajo in molitev vodijo posamezne skupine, ki delujejo v župniji. Zato vabimo in naprošamo voditelje oz. predstavnike posameznih skupin, da z g. župnikom sproti dogovorijo oz. v seznam v zakristiji zapišejo, kateri četrtek bo njihova skupina pripravila molitveno uro.

Pod točko razno je bilo izneseno tudi vprašanje glede cene oz. sofinanciranja nabavljene peči na pelete za cerkev. Po besedah g. župnika je celotna investicija, torej nabava peči, postavitev in zagon celotnega sistema, seveda brez stroškov prostovoljnega dela domačih mojstrov pri pripravi prostora in montaži, stala 2.500 €, pokrila pa jo je župnija. Ker je bila investicija nujno potrebna, smo soglasno sprejeli sklep, da se za pokritje teh stroškov izvede posebna, namenska nabirka in sicer naslednjo nedeljo, t.j. 20. novembra, pri obeh svetih mašah, kakor tudi pri večerni sveti maši v soboto 19. novembra.  Prosimo župljane, da prostovoljno in po svoji presoji ter zmožostih, prispevajo svoj dar za delno pokritje teh stroškov.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.