Nov 06 2016

32. NEDELJA MED LETOM – ZAHVALNA

Objavljeno v Oznanila

Zahvalna nedelja                                             Foto: Branko Buzeti

Napovednik:

  • Danes obhajamo zahvalno nedeljo. Hvala g. Mitju za pričevanje njegove poti in odkritja smisla življenja.

Zahvalna nedelja - g. Mitja Rudolf

  • Hvala veroučencem , katehistinji in vsem ostalim za sodelovanje. Ko se Bogu zahvaljujemo za pridelke, uspehe in varstvo, ki smo ga bili deležni, je prav da se zahvalimo tudi drug drugemu. Kot župnik se zahvaljujem vam, rednim nedeljnikom, ki ustvarjate občestvo vernikov in sodelujete z molitvijo, petjem in drugim sodelovanjem. Sem spadata seveda tudi ključarja, ministranti, pevci, bralci božje besede, izredni delivci obhajila, voditelji molitve pred mašo, krasilci… Zahvaljujem se vsem, ki v različnih župnijskih skupinah poglabljate svojo vero in organizirate skupne dogodke. Posebej ste pri tem zavzeti v ŽPS in ŽK. Zahvaljujem se tudi vsem, ki radi pomagate pri spravilu drv ali drugih opravilih v cerkvi, župnišču in na vrtu. Zahvaljujem se tudi bolnikom, ki darujejo svoje trpljenje in onemoglost za blagoslov župnije. Hvala za vsako vašo podporo, ki jo namenite osebno meni – tako s pomočjo pri delu, kakor z darovi vaših pridelkov in denarnega prispevka za duhovnika. Cenim vašo darežljivost in se zavedam, da si velikokrat odtrgate od svojih skromnih dohodkov. Bog povrni. Tudi vsem, ki me podpirate z molitvijo, iskren  Bog plati. Zahvalim se tudi vsem očetom in mamam, starim staršem, katehistinjama in drugim, ki skrbite za oznanjevanje evangelija in prenašate vero naslednjim  rodovom. Hvala tudi za vaš dar, ki ga namenite za župnijsko katehezo.

Zahvalna nedelja

  • V ponedeljek po večerni sveti maši bo srečanje ŽK.
  • V torek je za našo župnijo dan celodnevnega češčenja ali Novi svetek. Lepo povabljeni k molitvi ob urah, ko je na vrsti vaša ulica. Razpored molitve po ulicah:

08.00 – sveta maša

09.00 – 10.00   Cvetna, Panonska in Soboška ulica

10.00 – 11.00   Kroška in Partizanska ulica

11.00 – 12.00   Poljska,  Nova, Vrtna, Ob potoku in Mlinska ulica

12.00 – 13.00   Ribiška, Ob Muri, Prečna in Zvezna ulica

13.00 – 14.00   Mali Bakovci

14.00 – 15.00   Stara in Mladinska ulica

15.00 – 16.00   vsi veroučenci od 1. do vključno 7. razreda in njihovi starši

16.00 – 17.00   vsi veroučenci 8. in 9. razreda, njihovi starši, botri, animatorji, mladi

17.00 – 18.00  ŽPS, ŽK, pevci in drugi, ki čez dan ne boste mogli priti

18.00 – sveta maša

Po  sveti maši bo srečanje ŽPS.

  • V soboto ob 10. uri bo v župnišču srečanje oz. vaje za vse, ki sodelujete pri miklavževanju s petjem, igrico…, popoldne ob 16.30 pa še srečanje za ministrante.
  • Prihodnjo nedeljo, 13.11. 2016 bo ob 15.00 v Vrtcu Lavra srečanje in slavljenje za družine. Tokratni gost bo družina Cukjati z Vrhnike. Zakonca in starša šestih otrok nam bosta spregovorila o njunih preizkušnjah, še posebej povezanih z boleznijo hčerke Emilije. Na svojem primeru nas bosta potrdila v tem, kakšna je moč skupne molitve… še posebej, ko za tvoje najdražje molijo in se postijo prijatelji iz zakonske skupine, ko molijo tudi majhni otroci. Slišali bomo, kako je noseča mama doživljala hudo bolnega otroka in kaj je ob tem razmišljal oče… Kaj pomeni, če škof bolnemu otroku dovoli, da prejme obhajilo …
  • Ker ste nekateri romarji v Krško izrazili željo po fotografijah, je na mizici za verski tisk na vpogled album z omenjenimi fotografijami. V priložen seznam lahko do konca tedna zapišete številke fotografij, ki jih želite naročiti. Cena ene fotografije je 0,29 € (29 centov).
  • Nove Družine ta teden ni, ker je bila prejšnja številka dvojna.

Zahvalna nedelja

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.