Sep 11 2016

24. NEDELJA MED LETOM – KATEHETSKA

Objavljeno v Oznanila

Katehetska nedelja - blagoslov šolskih torb

Foto: Dani Meolic 

Napovednik:

  • V torek po maši bo srečanje zakonske skupine sv. Klara.
  • Naslednjo nedeljo po sveti maši ob 8. uri bodo izredni delivci obhajila nesli obhajilo bolnikom na dom.

Katehetska nedelja - blagoslov šolskih torb

  • V minulem tednu ste starši vpisali svoje otroke k verouku. Če kdo tega še ni storil, naj pride v tem tednu 15 minut pred začetkom verouka, kakor je po urniku za otroka, ki ga vpisuje.
  • Ta teden začenjamo verouk po urniku, ki je objavljen. V torek ob 16.00 bo tudi srečanje in verouk za prvošolce in njihove starše. Naslednji teden pa bodo ob tem času Svetopisemske urice. Otroci naj k verouku prinesejo delovni zvezek in učbenik. Liturgični zvezek bodo dobili pri verouku. Hvala staršem za prispevek, ki ste ga dali za verouk. Če želite naročiti Mavrico, ki je zanimivo branje za osnovnošolke otroke, lahko na mizici za tisk vzamete prijavnico in jo otroci prinesejo izpolnjeno k verouku.

Katehetska nedelja

  • Mladi vabljeni na vseslovensko srečanje mladih v Stično, ki bo 17. septembra. Prijavite se do srede, 14. septembra Katji Vohar, predstavnici mladih ali župniku.
  • Naslednjo nedeljo, 18. septembra, bo srečanje zakonskih jubilantov, ki letos praznujete okroglo obletnico poroke. Vsem jubilantom, s stalnim prebivališčem v Bakovcih, so bila vabila že poslana, če pa ga kdo iz kakršnegakoli razloga še ni dobi, naj se prosim oglasi v zakristiji ali to sporoči župniku ali ge. Renati Meolic.

Katehetska nedelja

  • Hvala mladoporočencema Sabini in Gregorju, ki sta za včerajšnjo poročno slovesnost okrasila cerkev. Za prihodnjo nedeljo krasijo cerkev verniki iz Ribiške ulice.
  • Nova številka Družine je na razpolago.
  • Imeli smo sejo ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu:

 

Poročilo 13. seje ŽPS Bakovci, 06. 09. 2016

 

Naše prvo podopustniško srečanje smo pričeli z udeležbo pri sveti maši ter ga nato nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo in branjem svetopisemskega odlomka.  Ker je pastoralno leto, ki ga začenjamo, namenjeno krščanskemu zakonu in družini – njuni lepoti in izzivom, oz. seznanitvi z vsebino papeževe apostolske spodbude z naslovom Radost ljubezni  ter njene aktualizacije v našem prostoru, je po priročniku za ŽPS-je, za tokratno sejo bil predlagan svetopisemski odlomek o stvarjenju moža in žene ter pogovor na temo Veselje in lepota zakonske ljubezni. Duhovni del in naše razmišljanje v njem smo zaključili s kratko molitvijo v zahvalo za vse lepo in dobro, ki ga prejemamo v življenju preko ljudi, ki so nam bili podarjeni.

Pogovor o aktualnih dogodkih smo pričeli s pogovorom o obisku kipa Fatimske Marije Romarice, ki bo v naši škofiji do 19. septembra in nadaljevali z današnjo katehetsko nedeljo, s katero tudi začenjamo novo veroučno leto.

Naslednji dogodek, s katerim nas je seznanil g. župnik, je Stična mladih, ki bo naslednjo soboto, torej 17. septembra v Stični. Ker bo za udeležence, kot običajno, na razpolago avtobusni prevoz, vabimo in naprošamo mlade, ki se želijo udeležiti tega lepega, razgibanega in duhovno bogatega dogajanja, da se do srede, 14. septembra, prijavijo predstavnici mladih, gdč. Katji Vohar ali g. župniku.

Takoj naslednji dan, v nedeljo 18. septembra pa bo v naši župniji, pri sveti maši ob 10. uri, srečanje zakonskih jubilantov, zato smo v zvezi s tem dogodkom dorekli še zadnje podrobnosti. Pisna vabila so bila s strani organizacijskega odbora že razposlana, seveda pa zakonce jubilante vabimo, da se omenjenega srečanja udeležijo.

Tudi letos bo v Kančevcih, zadnjo nedeljo v mesecu, 25. septembra, srečanje družin dekanije Murska Sobota. Srečanje bo potekalo pod geslom Družina naše zavetje, gosta pa bosta zakonca Sonja in Dušan Horvat. Ker je zaželena predhodna prijava prosimo družine, ki se boste omenjenega srečanja udeležile, da to sporočite našima predstavnikoma v Odboru za družine – zakoncema Ivanu in Jožici Režonja oz. g. župniku. Ker omenjeni dogodek sovpada s Slomškovo nedeljo, smo se strinjali s predlogom, da blagoslov traktorjev, ki smo ga imeli  v župniji na to nedeljo,  letos izjemoma preložimo na prvo nedeljo v mesecu oktobru, torej na 02. oktobra.

Nekaj več časa smo v nadaljevanju nato namenili rožnovenski pobožnosti v mesecu oktobru. Dogovorili smo se, da tudi letos ob ponedeljkih, torkih in četrtkih molitev rožnega venca pred svetimi mašami vodijo veroučenci in njihovi starši, seveda skupaj s katehistinjama oz. g. župnikom, molitev pred nedeljskimi svetimi mašami pa bomo tudi letos po dogovoru vodili verniki. Glede ostalih dni v tednu – torej srede, petka in sobote pa smo se strinjali s predlogom, da bi molitev naj vodile posamezne skupine, ki delujejo v župniji. Zato vabimo voditeljice posameznih rož ŽRV in predstavnike vseh ostalih skupin, ki delujejo v župniji (torej zakonskih, biblične, ŽK, izrednih delivcev obhajila, pevcev, skupine za samopomoč, bralcev) da se dogovorijo s člani ter v seznam, ki bo v zakristiji, do konca meseca septembra zapišejo, kateri dan bi bili pripravljeni pred sveto mašo voditi molitev. V kolikor molitev po posameznih dneh skupine ne bi prevzele, bo molitev kot običajno vodila ga. Cilika Smodiš.

Pod točko razno smo se najprej pogovorili o enodnevnem župnijskem romanju, ki ga vsako leto organiziramo v jesenskem delu leta, nato pa še o molitvi po obhajilu.

Glede enodnevnega romanja smo podprli predlog, da v soboto, 22. oktobra, poromamo k našemu sovaščanu – duhovniku, g. Robertu Smodišu v Krško. Z vsemi podrobnostmi romanja, tako glede samega programa, cene, pa tudi začetka zbiranja prijav, bomo v mesecu septembru župljani seznanjeni preko oznanil. Glede molitve po obhajilu pa smo sprejeli sklep, da v bodoče namesto molitve Duša Kristusova, molimo našo bakovsko pomisijonsko molitev, ki smo jo za čas škofijskega misijona opustili. Tiskane podobice te molitve bodo na razpolago na klopeh v cerkvi, ob nedeljah pa bomo molitev predvajali tudi preko platna.

Ker z naslednjim tednom ponovno začenjamo z molitvijo rožnega venca pred svetimi mašami po vnaprej določenih namenih, pa naprošamo in vabimo župljane, da svoje prošnje za molitev zapišejo in jih oddajo v škatlico na mizici za verski tisk.

Srečanje smo zaključili z molitvijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.