Sep 27 2015

26. NEDELJA MED LETOM – EKUMENSKI DAN

Objavljeno v Oznanila

 Blagoslov traktorjevNapovednik:

 • Hvala sodelujočim pri današnji sveti maši na čast bl. Slomšku za varstvo pri delu s traktorji in stroji. Po sveti maši bo blagoslov traktorjev. Vabljeni na prireditveni prostor.
 • Hvala ženam (Olgi, Silvi, Anici), ki ste včeraj čistile v domu duhovnosti v Kančevcih. Tam danes poteka srečanje družin. Molitvenega srečanja družin se lahko udeležite danes popoldne ob 15.00 tudi v prostorih vrtca Lavra v Murski Soboti.

Blagoslov traktorjev

Blagoslov traktorjev

 • Nadaljujemo z molitvijo rožnega venca po vnaprej določenih namenih. Vabljeni, da zapišete in v skrinjico oddate svoje molitvene namene, da tako skupaj molimo za vaše in naše skupne potrebe. Z veroučenci bomo začeli moliti RV v cerkvi prihodnji teden (mesec oktober).
 • V torek po večerni sveti maši bo srečanje ŽK. Že danes pa vabimo vse, ki ste pripravljeni pomagati beguncem v oskrbovalnih centrih, da se nam pridružite. Svojo pripravljenost sporočite župniku ali g. Alojzu Lukaču. Ob pričakovanem povečanju beguncev, bodo v Petišovcih potrebovali na dan najmanj trideset prostovoljcev, ki bodo pomagali v dveh izmenah od 7. do 13.  in od 13. do 20.00. Nagovorite tudi sorodnike, znance, sosede…
 • Ta teden obhajamo prvi četrtek, petek in soboto. Lepo vabljeni k molitvi in sveti maši.  V četrtek  po sveti maši povabljeni na srečanje biblične skupine. V petek bom obiskoval bolnike na domu.
 • Ob petkih po večerni sveti maši od 19.45 do 21.00 imam čas in pripravljena srečanja za mlade. Vabljeni vsi srednješolci in (in tudi študenti) na mladinsko srečanje v župnišče.
 • Zakonce vabim, da se vključite v zakonsko skupino. Vsak zakonski par je povabljen v zakonsko skupino. Zakonska skupina ni namenjena posebej dobrim ali posebej slabim zakoncem, tudi ne zgolj zgovornim zakoncem. Namenjena je vsem zakoncem, da bi ob vsebini srečanj obogatili svoj zakonski odnos ter bili bolj srečni in izpolnjeni v zakonski ljubezni. Štiri do pet zakonskih parov se lahko že sami oblikujete v skupino in mi to javite, lahko pa take skupine oblikujemo na prvem skupnem informativnem srečanju, ki bo 6. 10. 2015 ob 18.00 v župnišču.

Blagoslov traktorjev

 • Vabljeni, da se še prijavite na enodnevno župnijsko romanje, ki bo v soboto 17. oktobra 2015. Obiskali bomo Pertočo, Grad,  Martinje, Gornji Senik, Monošter, Števanovce in Markovce.  Cena romanja, ki znaša 30 €, vključuje avtobusni prevoz in en topel obrok.
 • V petek, 9. 10. 2015 ob 16.30 bomo imeli pripravo na krst. Povabljeni starši, ki želite krstiti svojega otroka in botri.
 • Hvala vernikom Poljske ulice, ki so okrasili cerkev za danes, za naslednjo nedeljo so na vrsti verniki Vrtne ulice.
 • Nova številka Družine in Ognjišča je na razpolago. V njej je tudi intervju z nekaterimi zakonci iz naše župnije.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.