Apr 12 2015

2. VELIKONOČNA – NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA

Objavljeno v Oznanila

Nedelja božjega usmiljenja Napovednik:

  • Hvala vsem, ki ste sooblikovali praznovanje velike noči, da je lahko bilo doživljanje praznično in nas je napolnjevalo z vero in upanjem.
  • Jutri (v ponedeljek) po večerni sveti maši bo redno srečanje Župnijske Karitas.
  • V soboto bo nogometni turnir za ministrante. Ekipa in navijači se zberemo pred cerkvijo v Bakovcih ob 8.30. Kapetan ekipe je Danijel Gomboši. Prosim starše, če nas lahko kdo spremlja in pelje. Hvala.
  • V soboto 18. aprila (in nedeljo 19. aprila), bo našo župnijo obiskal upokojeni nadškof, msgr. dr. Marjan Turnšek. V soboto po večerni sveti maši, ki bo zaradi tega dogodka ob 18.00, bo nagovoril vse župljane, ki ste aktivno vključeni v oblikovanje župnijskega življenja: izredni delivci obhajila, molivci ŽRV, člani biblične skupine, bralci božje besede, ključarji, cerkveni pevci, ministranti, animatorji, člani zakonskih skupin, ŽK in ŽPS. V nedeljo, 19.00 aprila bo pri mašah ob 8.00 in 10.00 nagovoril družine: starše, otroke, stare starše ter tete in strice. Povabljeni tudi krstni in birmanski botri, ki živijo drugod.  V nedeljo bodo pri sveti maši ob 10.00 sodelovali tudi otroci in starši.
  • Naslednjo nedeljo, po jutranji sveti maši ob 8.00 uri, bodo izredni delivci obhajila nesli obhajilo bolnikom na dom.
  • V petek, 24. aprila 2015 bo ob 17.00 priprava na krst za starše in botre, ki želite krstiti svojega otroka. Vabljeni, da se predhodno v času uradnih ur v torek ali v petek med 8.00 in 9.00 oglasite v župnišču zaradi  vpisa podatkov.
  • V juniju organiziramo župnijsko romanje v Torino, kjer bomo obiskali kraje Janeza Boska in si ogledali znameniti torinski prt. Cena romanja je 230 €. Liste s programom si lahko vzamete na mizici. Če ne bo do naslednje nedelje dovolj prijav, bomo romanje za letos odpovedali.
  • Nova številka Družine je na razpolago. V prosti prodaji je še kar nekaj izvodov velikonočne številke in Ognjišča za mesec april.
  • V tem tednu smo imeli tudi sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu:

Poročilo 1. seje ŽPS Bakovci, 07. 04. 2015

 

Prvo srečanje in s tem tudi naše petletno služenje župniji, smo novo izbrani člani ŽPS-ja pričeli z udeležbo pri sveti evharistiji in z Božjim blagoslovom, nato pa smo po kratki uvodni molitvi prisluhnili še svetopisemskemu odlomku o Samarijanki, ki po srečanju z Jezusom ob Jakobovem vodnjaku, postane njegova navdušena pričevalka in oznanjevalka.

V povezavi s prebranim svetopisemskim odlomkom smo nato razmišljali o našem poslanstvu pričevanja za Jezusa v okolju kjer živimo in delamo ter o korakih, ki jih za uspešno izpolnitev tega poslanstva lahko naredimo.

Glede na to, da je bilo tokratno srečanje prvo v novi sestavi, je sledila kratka predstavitev članov, v kateri smo med seboj podelili naša pričakovanja in želje, pa tudi pomisleke in strahove ob sprejemu članstva v ŽPS. Ugotavljali smo, da so, kljub začetni  negotovosti, naša pričakovanja in želje zelo velika, prav tako tudi naša pripravljenost za sodelovanje in delo. Izmed željá smo v prvi vrsti izpostavili željo po dobrem in zglednem medsebojnem sodelovanju, spoštovanju, sprejetosti in razumevanju – tako med nami člani kot tudi z g. župnikom in ostalimi župljani, željo po naši verski rasti in utrjevanju osebne vere ter našo razpoložljivost in pripravljenost, da se pri delu potrudimo po svojih najboljših močeh in na ta način tudi upravičimo zaupanje, ki ste nam ga z izvolitvijo izkazali župljani.

Sledila je kratka predstavitev vloge župnijskega pastoralnega sveta, ki kot župnikovo glavno posvetovalno in delovno telo, preučuje, načrtuje, spremlja, preverja in ocenjuje izvajanje pastoralnega dela v župniji, seveda na osnovi ciljev, zapisanih v petletnem strateškem pastoralnem načrtu naše župnije.

V pogovoru o aktualnih dogodkih nas je g. župnik najprej seznanil z obiskom upokojenega nadškofa, msgr. dr. Marjana Turniška, kakor je bilo povedano v oznanilih.

V nadaljevanju smo omenili šmarnično pobožnost v mesecu maju ter obhajanje devetnevnice tako za naše birmanske pripravnike, kot za prvoobhajance, nato pa smo se dotaknili še slovesnosti svete birme, ki bo v župniji v soboto, 09. maja. Ker pripravo slovesnosti, pa tudi sámo sodelovanje pri sveti maši ob takih priložnostih vedno prevzamejo starši birmancev, člani ŽPS-ja posebnih zadolžitev ob tem pastoralnem dogodku nimamo. Dogovorili pa smo se, da kot običajno, tudi tokrat poskrbimo za postavitev slavoloka oz. napisa ob vhodu v cerkev in za rezervacijo klopi v njej, pripravili pa bomo tudi dodatna sedišča pod korom pa tudi zunaj pred cerkvijo.

Srečanje smo nato zaključili s kratko molitvijo.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.