Feb 09 2014

5. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

 Bralci božje besede

Napovednik

  • Danes popoldne ob 15.00 bo v stolnici molitveno srečanje za vse župnijske sodelavce.
  • V ponedeljek  po sveti maši bo srečanje bralcev božje besede.
  • V petek bo srečanje za mlade v Veržeju. Dobimo se pred cerkvijo ob 18.45.
  • Nova številka Družine je na razpolago.
  • Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška organizira informativna dneva, ki bosta potekala v petek, 14. 2. 2014 ob 9. in 15. uri ter v soboto, 15. 2. 2014 ob 9. uri. Predstavili bodo življenje in delo na gimnaziji (tržnica s stojnicami, delavnice …) ter v dijaškem domu. Ogledali si boste lahko šolo, knjižnico, dom, telovadnico, jedilnico …

Minuli teden smo imeli sejo ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu…

Poročilo 38. seje ŽPS Bakovci, 4. 2. 2014

 

Naše srečanje smo tudi tokrat pričeli z molitvijo in sicer najprej z Angelovim češčenjem, nato pa še z Marijino hvalnico – Moja duša poveličuje Gospoda.

Ker je po gradivu za člane ŽPS-ja bilo tokratno srečanje namenjeno pogovoru o osebni molitvi, smo v nadaljevanju najprej v nekajminutni tišini razmišljali o tem, koliko časa oz. v katerem delu dneva najdemo čas za pogovor z Bogom ter o tem ali znamo tudi v življenjskih težavah in preizkušnjah videti Božjo ljubezen do nas in Božjo previdnost. Svoje osebne izkušnje o doživljanju, času in načinu molitve smo nato tudi podelili med sabo. Bili smo mnenja, da je vsaka molitev, pa najsi gre za ustaljeno molitev po molitvenih obrazcih ali pa za preprosto molitev, ki prihaja iz srca in jo izrazimo s svojimi besedami, za vsakega velik blagoslov, ki v naše življenje prinaša božjo milost in nas napolnjuje z veseljem in upanjem,  zato ne predstavlja neke obveze oz. dolžnosti, ki jo kristjan »mora« opraviti.

V študijskem delu smo bili s strani našega predstavnika v Dekanijskem pastoralnem svetu seznanjeni s poročilom z omenjene seje, ki je bila v mesecu januarju in katere osrednja tema je bil Škofijski misijon. Sledila je kratka predstavitev samega škofijskega misijona, s katerim bo leta 2016 obeležena 10-obletnica ustanovitve murskosoboške škofje in predstavitev aktivnosti v zvezi s pripravo nanj, ki že nekaj časa potekajo oz. bodo vse do leta misijona potekale na različnih ravneh. Ob tem nas je g. župnik seznanil z natečajem oz. z zbiranjem predlogov za logotip škofijskega misijona, nato pa smo člani skicirali oz. narisali nekaj svojih predlogov za omenjeni logotip in se o njih tudi na kratko pogovorili. Ker pa smo k sodelovanju za pripravo logotipa povabljeni prav vsi verniki škofije, vabimo župljane, da svoje zamisli in ideje za logotip narišejo na list papirja in jih do nedelje 23. februarja posredujejo g. župniku. Logotip naj vsebuje verske slikovne elemente, iz njega pa naj bo razpoznavno geslo škofijskega misijona, ki se glasi: ODPRITE VRATA KRISTUSU. Na naslednji seji bomo izmed vseh predlogov izbrali tri in jih posredovali na Pastoralno službo škofije. (Več o škofijskem misijonu lahko preberete na http://www.skofija-sobota.si/skofijski-misijon_3861).

Sledilo je še poročilo o delu ŽK, nato pa smo se pogovorili še o pastoralnih dogodkih, ki jih bomo izvedli v mesecu februarju.

Tako smo najprej preverili uresničitev naših zadolžitev za uvodno srečanje članov Biblične skupine, ki je bilo v četrtek ter omenili škofijsko molitveno srečanje bogoslužnih sodelavcev, ki bo (jutri) danes popoldan v stolnici.

V sredo 19. februarja bo v stolnici še zaključek postopka za beatifikacijo božjega služabnika Daniela Halasa. O začetku in poteku dogajanja nas bo preko oznanil seznanil g. župnik.

Ob koncu smo nekaj besed namenili še prazniku sozavetnika naše bakovske župnije – Jožefovemu ter prireditvi ob materinskem dnevu, ki bo 22. marca; za pripravo ter izvedbo prireditve je letos zadolžena župnija. O obeh pastoralnih dogodkih bomo podrobnosti dorekli in zadolžitve razdelili na naslednji seji.

Pod točko razno smo omenili nujnost namestitve držala ob stopnicah pri vhodu v cerkev. Možnost namestitve in izvedbe omenjenega bo preveril g. župnik.

Naše srečanje smo zaključili z molitvijo za škofijski misijon.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.