Dec 19 2011

4. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Nadaljujemo božično devetdnevnico. Hvala pevkam, ki prihajate prepevat hvalnico prihajajočemu Gospodu Kralja, ki prihaja, pridite molimo. Otroci dobivajo listke, ki jih sestavljajo v podobo družinskega praznovanja božiča. Lepo vabljeni otroci in odrasli.

Ta teden skušajmo preživeti v zunanji in notranji pripravi na božič. Pospravimo stanovanje, uredimo delovne prostore in ne pozabimo na molitev. Če še kdo ni opravil adventne spovedi, ima lepo priložnost še danes ves popoldan v stolnici. Nekaj možnosti bo še do petka pred večerno sveto mašo tudi v naši cerkvi.

Dogodki:

  • Ta teden v torek, 20. 12. 2011 ob 16.30 ste vabljeni starši 2., 4. in 5. razreda na srečanje v veroučnih prostorih.
  • Po večerni sveti maši v torek je srečanje starejše zakonske skupine.
  • V sredo bo verouk do 16.00. Birmanci, če lahko, pridite vsi ob 14.00, za 1. razred pa odpade.
  • V četrtek ob 16.30 imamo redno srečanje s starši prvoobhajancev.

V soboto je sveti večer. Vabim vas, da doma lepo pripravite jaslice in ob njih kot družina molite. Zvečer ob 17.00 bomo imeli sveto mašo v cerkvi, po maši bo v vaškem domu božičnica, ki jo s katehistinjo Marjano pripravljajo mladi, sodeluje pa tudi pevski zbor z Anito Novak. Po božičnici bo ob božičnem drevesu pred vaškim domom božični bazar, ki ga pripravlja krajevna skupnost in društvo mladih.
Pred polnočno sveto mašo ob 23.30 vabljeni na božičnico, ki jo pripravljajo mlade pevke skupaj z Matejo.
Na božič, ki je letos obenem nedelja, bodo maše ob 8.00 in 10.00.

Leto se približuje koncu in vas vabim, da obnovite naročnino za verski tisk. Cene so ostale približno enake kot za letošnje leto. Celoletna naročnina za Družino znaša 78 €, za Ognjišče pa 26,40.

Revija Tretji dan – revija za krščansko duhovnost in kulturo, namenjena krščanskim izobražencem, vstopa v 40. leto izhajanja. Za nove naročnike, ki se bodo na revijo naročili do 31. 12. 2011, pripravljamo lepo knjižno darilo. Študentom s statusom omogočamo letno naročnino s 50 % popustom. Letna naročnina na revijo Tretji dan znaša 30 €.

Prispele so nove Stopinje. Zanimivo branje o naših župnijah in o dogodkih v škofiji. Cena je 9 €.
Na mizici za tisk so tudi božične voščilnice, nova številka Družine v nekaj več izvodih in stenski koledar sester Klaris. Cena je 2 €.

Vsi, ki iščete Boga in želite prejeti odgovore na življenjska vprašanja, vabljeni na katehumenat, kjer bomo spoznavali odgovore, ki jih ponuja Jezus Kristus. Katehumenat je pot spoznavanja Jezusovega veselega oznanila, življenja po veri in delovanja v svetu ter priprava na prejem zakramentov svetega krsta, birme in evharistije. Prvo srečanje bo v soboto, 7. januarja 2012 v veroučni učilnici v Murski Soboti.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.