Nov 27 2011

1. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Obhajamo nedeljo Karitas. Bog povrni za današnjo nabirko, ki je namenjena župnijski in škofijski Karitas. Iskrena hvala tudi vsem sodelavcem župnijske Karitas, (ki so danes sodelovali pri sveti maši in) ki vse leto s svojim delom prinašajo dobroto in ljubezen v naše domove in v naše odnose. Nekatere dejavnosti se vidijo tudi navzven, mnogo pa ostaja skritega dela in darovanja svojega časa in moči. Bog povrni.

Začenjamo adventni čas. Vsi smo povabljeni, da bi to bil čas veselega in poglobljenega pričakovanja božičnih skrivnosti. Otroci so pri verouku dobili listke, kjer bodo označevali dobra dela, molitve, obisk maše tudi med tednom … Povabljeni, da se jim pridružimo tudi odrasli, da bi tudi na ta način ohranili dobre sadove svetega misijona, ki smo ga imeli v župniji.

V petek smo imeli zanimiv večer in predavanje g. Aleša Čerina, ki nam je spregovoril o preprostejših izbirah življenja. Kaj pomeni, smo slišali tisti večer, kdor pa je zamudil tokratno priložnost, naj koga vpraša.

Danes popoldne bo ob 15.00 v Odrancih dobrodelni koncert Škofijske Karitas Murska Sobota pod geslom Iz src v srce. Lepo vabljeni.

Za mizici za tisk je skrinjica, kamor lahko oddate svoje predloge za župnijsko dogajanje v času po misijonu. Pripravljenih je tudi nekaj listkov in pisal, da še lahko napišete predloge.

V četrtek po večerni sveti maši bo srečanje članov ŽPS. Ob predlogih, ki ste jih napisali, bomo iskali možnosti za uresničenje dejavnosti v času po misijonu. Vabila za srečanje lahko vzamete v zakristiji.

Ta teden je prvi četrtek. Povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice. V petek bom obiskoval bolnike po domovih. Zvečer molitev na čast Jezusovemu srcu.

Za uvod v miklavževo dogajanje nas Prekmurska godba vabi na Miklavžev koncert, ki bo v petek, 2. decembra 2011 v športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti ob 19.00.

V soboto, 3.  decembra bomo imeli v župnijski cerkvi ob 15.00 miklavževanje.  Prosim, da še danes prijavite otroke v zakristiji. Prispevek je 10 €. (Otroke prijavite danes četudi nimate s seboj prispevka.)

Hvala vsem, ki ste sodelovali ali kupili adventne vence. Iskrena hvala tudi Frančiški Štiblar, ki nam vsako leto splete adventni venec za v cerkvi ter gospe Idi za preoblačenje Marije.

Adventne vence bomo blagoslovili, da boste ta blagoslov nesli v svoje domove in se boste ob njih radi zbirali k molitvi.

Danes predstavljamo pripravnike za prejem svete birme v letu 2013. Priporočamo jih v molitev. Kdor bo želel bo lahko vzel kuverto in molil za tistega, ki je napisan na listu. Hvala za vašo molitev in spremljanje naših pripravnikov na birmo.

Prišla je nova številka Družine in Ognjišča.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.