Maj 30 2010

SVETA TROJICA

Objavljeno v Oznanila

Danes zaključujemo šmarnice. Z najbolj rednimi šmarničarji, se bomo po maši ob 10.00 odpeljali z avtobusom v Jeruzalem in k sv. Ani, kjer bomo imeli zaključek šmarnic. Priporočena je tudi športna oprema. Vrnemo se do osme ure zvečer.
Verouk bo ta teden reden po urniku,  razen za 3. razred, ki jim verouk odpadeOb 18.00 pa bo srečanje za starše, kjer boste lahko dobili fotografije in DVD prvoobhajilne slovesnosti. Cena slik in DVD-ja je 25 €. Hvala vsem, posebej katehistinji, zborovodji in pevcem, ki so s pripravo sodelovanja in petjem obogatili dogajanje ter hvala staršem za krašenje, sodelovanje, pogostitev in zahvale. Hvala tudi p. Marku, ki je z nami delil veselje praznovanja prvega svetega obhajila.
V četrtek, 3. junija, je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi ali TELOVO. Sveta maša bo ob 8.00 in zvečer ob 18.30. Po maši bo telovska procesija s Sv. Rešnjim Telesom, po običajni poti. Naprošam vse tiste, ki ste do sedaj sodelovali pri postavitvi 4 oltarjev, da to storite tudi letos. Enako velja za organizacijo nosilcev neba. Lepo vabim vse veroučence, mladino in odrasle k sveti maši in telovski procesiji. Otroci nižjih razredov naj prinesejo cvetje v košaricah in ga trosijo pri 4 oltarjih. Procesija in blagoslovi pri vseh oltarjih so namenjeni za blagoslov naših domov, polja in vsega našega dele. Med procesijo bomo molili in prepevali!
V petek je prvi petek. Dopoldne bom obiskoval bolnike po domovih.
V soboto  gredo nekateri naši mavričarji na olimpijado Mavrično katehetskih iger v Ljubljano. Hvala staršem, ki ste jih pripravljeni peljati in spremljati.
V soboto so ob 9.00 pevske vaje za otroški pevski zbor.
V soboto ob 10.30 imajo srečanje tisti veroučenci 7. in 8. razreda, ki bi radi šli prihodnje leto k birmi. Srečanje bomo zaključili s piknikom, zato se mora vsak, ki bo prišel na srečanje, v ponedeljek prijaviti pri katehistinji in plačati prispevek 2 €.
V nedeljo bodo  pri sveti maši ob 10.00 devetošolci izpovedali vero. Hvala že v naprej staršem,ki pomagate pripravljati skupno praznovanje. Pri sveti maši bodo sodelovale  tudi vse druge veroučne skupine in se tako zahvalile za veroučno leto, ki se izteka. 
Pred nami je Slovenski evharistični kongres in beatifikacija Alojzija Grozdeta, ki bo 13. junija v Celju. Nanj se želimo dobro pripraviti. Ena od možnosti je tudi molitveni shod, ki bo v Turnišču 5. junija ob 18. uri pa vse do polnoči. Med molitvijo bo tudi priložnost za sv. spoved. Točen potek srečanja je na oglasni deski.
Prijave za avtobusni prevoz na evharistični kongres še zbiramo. Cena prevoza je 10 €. Z mladimi bomo šli na pot že 12. junija in bomo sodelovali na nočnem bdenju. Prav tako bo 12. junija nekaj naših mož pomagalo pri pripravi prireditvenega prostora v Celju. Prispela je nova številka Družine in Ognjišča.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.