Feb 14 2010

6. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Verouk bo ta teden nekoliko spremenjen. V ponedeljek imata 7. in 8. razred verouk skupaj ob 15.00 (ker imajo otroci podaljšane dejavnosti v šoli). Ostali verouk bo reden po urniku, razen v petek, ko za 3. in 9. razred verouk odpade.

V sredo je pepelnica, začetek 40-dnevne priprave na veliko noč. Obred pepeljenja pri večerni sveti maši nas želi spomniti na minljivost vsega zemeljskega in nas usmeriti v pripravo na večnost, ki se je že začela… Na pepelnico je strogi post. Ne zaradi hujšanja, ampak kot znamenje obvladovanja poželjivosti po hrani in drugih oblikah »imeti«. Povabljeni smo tudi v sodelovanje v akciji solidarnosti s tistimi, ki se srečujejo s problemom alkoholizma, da se ves postni čas zdržimo alkohola.

Do prihodnje nedelje boste na domove dobili volilne liste za izbiro dveh članov ŽPS. Volilne liste prinesite v skrinjico v cerkev 27. in 28. februarja 2010. Za potek volitev bo skrbela komisija, ki jo vodi g. Jože Sreš.

Prispela je nova številka Družine.

Jutri odpotujem na romanje v Sveto deželo. V času odsotnosti me bo nadomeščal duhovnik g. Robert Smodiš, ob sobotah in nedeljah pa msgr. Franc Režonja. V svetih krajih se vas bom vseh župljanov spominjal v molitvi in pri svetih mašah.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.