Nov 29 2009

1. adventna nedelja

Objavljeno v Oznanila

adventni venecDanes je bila nabirka za Karitas. Bog povrni za vaš dar.

Blagoslovili smo adventne vence, ki jih boste nesli na svoje domove, da bi se ob njih zbirali k molitvi. Naj vam ta molitev prinaša toplino in medsebojno ljubezen ter veselo pričakovanje božične skrivnosti.

Z adventom začenjamo molitve po domovih, ki jim marsikje pravijo »Marijo nosijo«. Z Marija bo najprej poromala na Soboško ulico, potem na Staro ul. in nato v Male Bakovce. Kdor želi, da se ustavi tudi pri njih, naj sporoči, drugače pa se bo ustavljala na običajnih mestih. Povabljeni, da se takrat sosedje zberete k skupni molitvi.

V četrtek smo imeli srečanje staršev in otrok, ki smo jih letos krstili v naši župniji. Lahko si ogledate članek in fotografije na internetni strani.

Ta teden je prvi četrtek, ko molimo za duhovne poklice in prvi petek, ko obiskujem bolnike po domovih.

Srečanja za starše bodo v prihodnjem in naslednjem tednu. Starši poglejte v veroučne zvezke, kaj imajo  otroci napisano glede srečanja. (Tudi drugače je dobro, da pogledate zvezke.)

V soboto po večerni maši bomo imeli srečanje ŽPS. Pridite!

Prihodnjo nedeljo družinska sveta maša ob 10.00. Pripravijo družine iz  Ribiške ul. in  ul. Ob Muri. novi murskosoboški škof

Prijave za Miklavža lahko oddate še (samo) danes v zakristiji. Miklavževanje bo v soboto, 5. 12. 2009 ob 15.00 v cerkvi.

Imamo novega murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa.

Hvala tistim, ki ste srbeli za krasitev in čiščenje cerkev, posebej ge. Veri Lutar. Zahvala je obenem prošnja, da tudi v zimskem času skrbela za urejenost naše cerkve, ko ne bo dodatnega razporeda za krašenje. Dobrodošla je seveda pomoč  vsakogar.

Prispela je nova številka Družine, Ognjišča in Sončne pesmi.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.