Dec 06 2008

Sveti Miklavž v Bakovcih

Objavljeno v Župnija

Tudi letos smo se v Bakovski župniji odločili, da bomo povabili sv. Miklavža v našo sredino. Ker pa je potrebno za prihod sv. Miklavža pripraviti program, smo kar mladi iz Bakovcev vzeli to v svoje roke. Tako smo sestavili program kar sami. Da pa bi miklavževanja bilo čim pestrejše, smo pripravili tudi igrico.

Napetost je kar naraščala, ko je ura odbila tri popoldne. Še posebno Nuša, ki je bila glavna organizatorka miklavževanja je ves čas govorila » mene je straj«.

Ko se je cerkev napolnila, pa smo dobili priložnost, da pokažemo kaj zmoremo in znamo. Tako je kljub nervozi in strahu igrica izpadla odlično. S tem je čas hitro minil in smo končno pričakali sv. Miklavža, ki je s težkimi koraki v spremstvu angelčkov in parkljev prišel med nas. Razdelil je darila ter s tem razveselil marsikaterega izmed nas. Seveda smo bili to leto zelo pridni (še posebno nekateri), parkelj ni imel nobenega dela.

Na koncu smo še vsi skupaj ob spremljavi kitaristk (Urške in Urške) zapeli Miklavžu pesmico, in sicer Miklavža imamo radi, radi, radi, radi…. S tem se je naš program zaključil, mi pa smo bili zadovoljni, saj nam je uspelo. Kot pravi znani pregovor: »v slogi je moč«.

Vloženega je bilo kar nekaj truda in tudi časa, zato tega  miklavževanja ne bomo pozabili. Skupaj se bomo lahko le nasmejali (ob slikah, ki so nastale po končanem programu) dogodkom, ki so se odvili 6.12. 2008 v cerkvi sv.Ane.
Damjana Lukač

2 komentarja

2 komentarja “Sveti Miklavž v Bakovcih”

  1. Nušaa.na 06 Dec 2008 ob 23:03 1

    či me pa resno straj bilo…to nej samo tak 😛

  2. Xeniana 08 Dec 2008 ob 00:42 2

    Saka van čast! 🙂