Nov 18 2008

Pevski konec tedna v Kančevcih – skupaj s STIČNA BANDOM

Objavljeno v Dogodki

»Od vsepovsod prihajamo,
da bi skupaj slavili te.
Le ob tebi srečni smo
in ti sledimo do konca zemlje.«

Tako smo se 14. 11. 2008 zbrali mladi iz cele Slovenije v Kančevcih, da bi slavili Boga s prepevanjem in igranjem različnih pesmi. Cel vikend nas je zabavala Stična band.

Mladi iz Bakovec (bilo nas je 6) smo se odpravili v petek po sveti maši proti Kančevcem. Ker smo šli prvič, nas je bilo malce strah in bili smo polni pričakovanj.

Že prvi večer je naš strah, ki je bil popolnoma odveč, minil. Po večerji smo se predstavljali in spoznavali drug drugega..

V soboto pa je sledil cel dan, ki je bil namenjen prepevanju in igranju. Skupaj s Stična band-om smo prepevali in se tudi pesmi učili igrati na kitaro. Sledile so delavnice. V delavnici: »Kako je biti band« smo spoznali delo banda in kako sploh nastane ter deluje.

Tudi sami smo se preizkusili kot band.  Ta večer se je morala predstaviti tudi vsaka skupina. Mi smo pripravili kratko igrico v prekmurščini in zapeli smo pesem. Predstavitvi je sledila zabava. Tu smo prepevali vse pesmi: od ritmično-duhovnih do pop in rock glasbe.

Naj ne pozabim povedati tudi, da so nas vsako jutro prebudili s pesmijo in igranjem kitare. Takšne budnice ne dobimo vsak dan, zato je bila še toliko bolj lepa.

Nedeljo smo še kar se da izkoristili za prepevanje pesmi in druženje. Nepozabna je bila tudi sveta maša. Naš vikend je minil zelo hitro in tega kar smo doživeli, se ne da opisati. Bilo je prečudovito in komaj čakamo na naslednje podobno srečanje.

Saj veste kot pravijo: vse, kar je lepo, hitro mine.

Urška Sreš

3 komentarji

3 komentarji “Pevski konec tedna v Kančevcih – skupaj s STIČNA BANDOM”

 1. Katja.Čna 19 Nov 2008 ob 12:43 1

  vau kak smo lejpi. Še malo pa mo tudi meli takšen bend. Drugo leto pa idemo pa razturamo. Mi smo najboljši, mi smo ful kul.

 2. Aleš Čerinna 24 Nov 2008 ob 15:47 2

  Od časa do časa spremljam vašo stran. Draga Urška, krasno si opisala dogajanje v Kančevcih. Čestitke za besedilo in za odlične fotke.

  Kdaj boste imeli band?

 3. Urška Srešna 27 Nov 2008 ob 22:05 3

  Aleš najlepša hvala!
  Band pa sledi v bližnji prihodnosti…upamo,da bo čimprej kaj nastalo…
  Lp!