Skupina za samopomoč VRTNICE – NOVO!

Dolge mesece je v naši ŽK zorela misel, da bi ustanovili skupino za samopomoč. Človek je naravnan v sožitje med ljudmi v življenju z drugim, za drugega, ob drugem. Skozi vsa življenjska obdobja je to ena njegovih poglavitnih potreb. V današnjem času pa je človek osamljen, četudi ne živi sam. Osamljenost in občutek nepotrebnosti sta hudi obremenitvi v tretjem življenjskem obdobju. Če se pridruži še izguba življenjskega partnerja, se človek lahko znajde v hudi stiski.

Zato smo se v naši župniji našle žene, katere smo si po duši zelo sorodne. 20. novembra 2016 bomo praznovale prvo obletnico naših srečanj. Skupino smo poimenovale Vrtnice. V šopek nas je povezanih 12 pokončnih, polnih izzivov.

Vrtnice naj bi pomenile milosti, ki jih iz ljubezni ljudem Sv. Terezija Deteta Jezusa – Mala Cvetka, izproša pri Bogu.

Srečanja imamo enkrat mesečno, za dan se dogovarjamo sproti. Sveto leto usmiljenja smo začele z ogledi jaslic po okoliških cerkvah – župnijah. V mesecu februarju nas je bogato obdaril s svojim pričevanjem p. Toni Brinjovc. Slednji je bil zelo vesel našega povabila.

Tudi gospa Milka Kavaš, vodja skupine za samopomoč v Beltincih, nam je dala pobude za še večji zagon, ter predstavila njihove skupine. Ob srebrnem jubileju naše samostojne Slovenije, pa nas je Marija naša skupna mati, sprejela pod svoj plašč na Ptujski gori.

Veselimo se vsakega srečanja posebej, saj nas bogatijo čustveno in duhovno. Spoznanje in občutek, da se imamo lepo, da se čutimo druga z drugo, je nekaj neprecenljivega.

Delo v skupini me osebno bogati, zato se vsaki posebej zahvaljujem za podporo in sodelovanje.

Voditeljica: Pavlina Nemec

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.