Mnenja

Lepo vabljeni, da napišete svoja razmišljanja, pripombe, nasvete, predloge…   Tu je tudi prostor za vaša vprašanja.

župnik Franc Zorec

12 komentarjev

12 komentarjev “Mnenja”

 1. Vinkona 02 Dec 2009 ob 21:40 1

  Posodabljamo internetne strani župnjie Bakovci.
  Vabimo Vas, da nam posredujete svoja mnenja in kritike.

  Vinko

 2. Antonna 03 Dec 2009 ob 18:18 2

  Pozdravljen admin Vinko Lukač! 🙂
  Internetna stran župnije Bakovci je fejst vredik. Tau ka si napravo -- pomejni -- ka se nan vide. In ostalo ka boš napravo, je v rokaj tvoje domišljije in mi znamo ka de tau fenomenalno. Ka kero koli stvar si v roke zeu, si jo napravo tak kak more biti. Mislin ka smo stvar dali pravomi mojstri v roke!!!

  Ena misel:
  Pozitivna misel je najmočnejša sadika in bo sčasoma izpodrinila negativno z odtegovanjem hranila, ki jo slednja potrebuje za svoj obstoj.
  William Walker Atkinson

  Tunek in vsi ostali! 🙂

 3. Slavicana 06 Dec 2009 ob 15:22 3

  Pozdravljeni!
  Takrat, ko imam kakšno minutko več časa, rada pobrskam po razlišnih spletnih straneh, iskajoč kakšne zanimive misli, dogajanja ali zgolj iz radovednosti.
  Med drugim sem zasledila, da ste imeli živahen dialog v zvezi z vašimi spletnimi stranmi. Nikar ne obupajte. Naj vam bo moje sporočilo v spodbudo in dokaz, da vas spremlja še kdo in da ima na vaših spletnih straneh kaj dobrega za prebrati.
  Čestitam vam. Tako majhna župnija pa vendar “tako velika”.
  Le korajžno naprej!

 4. Francna 15 Dec 2009 ob 14:53 4

  Hvala vsem, ki ste že kaj komentirali. Seveda smo veseli pohval, prenesemo pa tudi kakšno konstruktivno kritiko :).
  Lep pozdrav in na branje!

 5. Dominikna 28 Dec 2009 ob 11:59 5

  Res super dobra spletna stran, glih zadosti vsega napisano, lepo
  razvidno, res dobro.
  Vinko hvala ker se trudiš.
  Le tako naprej.

 6. Aleš Čerinna 28 Dec 2009 ob 14:05 6

  Dragi Vinko!

  Skupaj z Markom Senico sva postavljala tole stran pred časom. Vesel sem, da se njeno poslanstvo tako uspešno nadaljuje. Prav vesel sem, da tako napreduje. Kar tako naprej!

  Vse dobro v novem letu vam želim, prav tako vsem župljankam in župljanom in gospodu župniku.

 7. Ksenijana 29 Dec 2009 ob 23:50 7

  Dragi Vinko, župljani in župljanke!
  Ob iztekajočem letu in pričakovanju novega je čas, ko drug drugemu zaželimo dobro leto. Vsem Vam želim lepe praznične dni, osebno srečo, zdravje in srečno Novo leto.
  Vsaka beseda, vsak pogled, vsako dejanje in vsak nasmeh, lahko prinese srečo drugim ljudem. Vsak trenutek je lahko nov začetek . Veliko upanja ustvarjajo velike ljudi, zato radostno pojdimo naproti novemu letu. Naj prinese novi čas, vse kar je staro leto zamudilo. Ljubezni, dobrote, sreče, zdravja in veselja. Veliko preprostih besed kakor kruh, ljubezen, dobrota, da ne bi slepi v temi na križpotjih zašli s pravega pota. Vsekakor prijazna beseda ogreje vsako dušo in to je trenutek spoznanja. Leto je naokoli! Inventura mene, tebe, vseh ljudi. Zahvala- tiha, nežna misel; zahvala Bogu; topel, krepak stisk roke- za vse, kar je bilo storjeno dobrega. Obžalovanje- bolečina srca, iskreno
  opravičilo- za vse, kar je bilo povzročeno hudega. Želja- naj moč, iskrivost in volja duha nas vseh da, da se izpolni tudi najbolj skrita nada vsakega posameznika.
  Naj Vas Bog blagoslovi!
  Ksenija in vsi ostali…. 🙂 ***

 8. Alenkana 15 Maj 2010 ob 09:02 8

  Spoštovani gospod župnik!

  Iskrene čestitke za naslov doktorja teologije.

 9. Tanjana 19 Nov 2012 ob 15:27 9

  Pozdravljen Vinko!

  Čestitke za te strani, saj so več kot odlične.
  Morda pogrešam pod rubriko Skupine Zakonska skupina sv. Ana in Zakonska skupina Sv. Jožef in morda poleg vsake skupine datume, kdaj je srečanje te skupine.
  Za začetek (morda bi zaživelo še kaj več).

  LP in vtrajno naprej,

  Tanja

 10. Bakovcina 12 Mar 2014 ob 22:55 10

  Pozdravljeni
  Rada bi napisala kratko pismo v katerem bi omenila nekaj ključnih stvari, ki nekatere domačine iz Bakovec že kar nekaj časa razžirajo. No in da ne bo pomote jaz nisem proti zbiranju denarja za lačne otroke sem pa proti zbiranju denarja po Bakovcih ko hodijo koledniki ali kar koli že so od hiše do hiše ter zvonijo in prosijo denar, ki sem ga morala jaz in nekaj podobnih sovaščanov dati kljub temu da nisem verna se ne udeležujem verskih obredov in ne sodelujem pri drugih cerkvenih dejavnostih, če pa denarja ne dam, se pa seveda po vasi takoj širijo govorice, da določena oseba noče dati denarja za lačne otroke. No da nadaljujem, jaz bi dala denar za lačne otrok in sem ga tokrat tudi dala kot večina ostalih sovaščanov z namenom da le nebi prišlo do obrekovanja, sedaj pa vas gospod župnik prosim če mi lahko poveste kam je ta denar šel? Nekaj so mi sicer povedali vaščani med pogovorom, da gre denar nekam v Afriko, ampak kam v Afriko, h komu? No zanima me pa tudi to zakaj denar pošiljate nekam v oddaljene kraje in tuje dežele pri tem pa ne pomislite na to da tudi v domači vasi obstaja veliko hiš, kjer vlada beda in lakota in kjer otroci večkrat sedejo lačni brez prepotrebne malice za osnovnošolske , srednješolske ali študijske klopi, ali nebi bilo, preprosto veliko bolj lepo in pa spoštovanja vredno dejanje da bi se denar razdelil med domače otroke in revne ljudi ter da bi, mogoče kakšnemu starejšemu občanu omogočili lepšo jesen življenja z tem denarjem. Ne vem, takšno je vsaj moje mnenje in mnenje mnogih vaščanov Bakovec, ki pa si tega na glas ne upajo oziroma ne upamo povedati, zato upam, da vas tole pismo ne bo presenetilo gospod bakovski duhovnik Franc Zorec, in da boste v prihodnje ravnali z tem denarjem če ga boste zbirali v Bakovcih na tak način, da bo v Bakovcih tudi ostal in da si bodo nekatere pomoči potrebne družine lahko z njim pomagale poravnati vsaj kakšno položnico za elektriko ali kaj podobnega, ali pa do bo kakšen lačen otrok v Bakovcih imel plačano šolsko malico ali kosilo. Upam, da nisem z tem pismom koga užalila če pa sem ga se iskreno opravičujem, obenem bi pa bila vesela če med verskih obredom izpostavite moje napisane besede, da se bodo tudi ostali začeli zavedati kako lepo bi bilo če bi denar, ki ga zberemo ostal doma in bi domači ljudje z njim pomagali.
  Lep pozdrav

 11. župnik Franc Zorecna 13 Mar 2014 ob 22:22 11

  Spoštovana Bakovčanka in vsi vaščani!

  Zdi se mi primerno, da vam odgovorim v istem mediju kot ste me nagovorili vi.

  Vesel sem vašega komentarja in izraženega mnenja ter seveda tudi skrbi za človeka, ki je v stiski. Res je vedno več ljudi, ki »s strahom čakajo, kaj jim bo prinesel jutrišnji dan; s strahom premišljujejo, kako bodo živeli in ali bodo preživeli. Čedalje več je takih, ki nimajo niti za človeka vredno preživetje. Upajo lahko le na dobroto, sočutje in solidarnost soljudi. Tudi v naši vasi ni malo takih.« Besedilo je v narekovaju, ker je vzeto iz prošnje za donacijo pomoči, ki jo zbiramo za našega vaščana, ki niti nima poštene strehe nad glavo. (Sredstva lahko nakažete na župnijsko TRR: 24900-9004671375 s pripisom »Za streho nad glavo«.)
  V nadaljevanju vam bom poskušal napisati nekaj pojasnil k zastavljenim vprašanjem in negotovostim.

  Od leta 1994 se preko Misijonskega središča Slovenije obuja star običaj koledovanja, ki mu dodajamo pomen solidarnosti. Otroci in mladi, pa tudi starejši, kot koledniki hodijo od hiše do hiše, prepevajo in prinašajo blagoslov. Z zbranimi sredstvi vsako leto podprejo več projektov slovenskih misijonarjev. Razvidni so iz zloženke, ki so vam jo koledniki prinesli, lahko pa o njih berete tudi na spletnem naslovu: http://www.missio.si/trikraljevska-akcija-2013-14.
  Vprašanje potrebnosti pomoči doma ali v misijonih nima odgovora v ali-ali. Gotovo so stiske tako pri nas kakor tam. Kot prostovoljec sem bil vključen v enomesečno delo na Madagascarju. Verjemite mi, da so življenjske razmere neprimerljive, saj tam desetčlanske družine živijo v kolibah, ki so še najbolj podobne našim drvarnicam ali lopam za vrtno orodje. Hrane pridelajo dovolj, če seveda ni kakšne vremenske ujme. Te pa so vsako leto in uničijo eno od treh žetev riža. Tako tretjino leta ljudje preživijo v pomanjkanju. Tudi tam si otroci želijo hoditi v šolo, se naučiti brati in pisati, za kar pa potrebujejo vsaj zvezke in pisala. Ker starši za svoje delo na polju ne dobijo nobenega plačila, ampak z njim poskrbijo, da otroci niso lačni, jim ne morejo kupiti niti najosnovnejših stvari za šolo, kaj šele za razvedrilo. Pri nas opažam, da otroci velikokrat na poti iz šole zavijejo v trgovino in si kupujejo sladkarije in napitke, kljub temu, da so v šoli imeli vsaj malico, doma pa jih čaka kosilo ali vsaj kruh v shrambi.

  Zbrana sredstva od Trikraljevske akcije – koledovanja so namenjena izgradnji šol, bolnišnic, mostov… v misijonskih deželah. Ker so zbrana v ta namen, jih ni dovoljeno porabiti za karkoli drugega. Nakažemo jih Misijonskemu središču, ki jih posreduje misijonarjem. Zaupanje v poštenost denarnega toka je marsikje izgubljeno in nemogoče je kogarkoli prepričati drugače, kot s pogledom v oči in iskreno besedo. Verjamem in zagotavljam vam, da smo Bakovski koledniki vredni zaupanja.
  Predlog zbiranja sredstev za otroke in družine v Bakovcih je dober in ga zelo podpiram. Znotraj postne akcije, kjer poleg prizadevanj za duhovno življenje spodbujamo tudi h konkretnim dobrim delom za bližnjega, je pobuda »petkov postni dar«, ki vabi, da bi se v petek odpovedali vsem ne nujnim stvarem (kava, stekleničena pijača, sladkarije, nepotrebni prevozi…) in bi privarčevana sredstva namenili ljudem v stiski v domačem kraju. V cerkvi bomo ob nedeljah imeli nastavljeno zaprto skrinjico, kamor bo mogoče oddati privarčevana sredstva, lahko pa jih zbira tudi vsak sam in z njimi pomaga nekomu plačati »kakšno položnico za elektriko ali kaj podobnega, ali pa da bo kakšen lačen otrok v Bakovcih imel plačano šolsko malico ali kosilo.«

  V kolikor bomo uspeli živeti v medsebojni povezanosti in sočutju, bomo uspeli premagovati materialne, pa tudi druge stiske. Hvala za vaše pisanje in izraženo spodbudo v tej smeri.
  Lep pozdrav.

  župnik Franc

 12. BAKOVČARKAna 16 Mar 2014 ob 17:10 12

  Spoštovani!
  Pri nas smo kolednike sprejeli s pecivom in pijačo, ter skupaj z njimi zapeli “Svetlo zvezdo”. Prinesli so nam blagoslov, mir in veselje in to je bilo za nas najlepše. To, kar smo darovali , pa čeprav samo “dva novčiča” za Misijonarje po svetu, bi enako storili tudi za vse , ki so pomoči potrebni. Ostanimo med seboj povezani.

  Lepo pozdravljeni !