Zakonska skupina v župniji Sv. Ane v Bakovcih

Želja po ustanovitvi zakonske skupine v župniji Svete Ane v Bakovcih je bila prisotna že dlje časa. Da bi zainteresirani zakonci dobili jasnejšo podobo o delovanju take skupine, smo k nedeljski maši povabili pare, ki v njih že sodelujejo ali jih celo vodijo. Ti so nam na zanimiv način predstavili svoje izkušnje.

Župnik mag. Franc Zorec je v našo župnijo povabil zakonski par Zanjkovič, ki je postal naš voditeljski par. Prvo srečanje smo imeli v adventnem času. Dobivamo se enkrat mesečno v župnijskem domu. Naša skupina je – glede na leta skupnega življenja – zelo pisana, kar ji daje prav poseben čar. Z veseljem si delimo izkušnje. Čeprav gledamo na določene stvari vsak iz svojega zornega kota, nas vse druži ista želja – to je živeti zakon, ki bo Bogu po volji. Pri naših srečanjih nam je v pomoč in oporo gradivo Danija in Vilme Siter, ki nosi naslov “Skupaj gradiva najin dom”. V njem se prepletajo odlomki iz svetega pisma z vprašanji, ki se nam pogosto zastavljajo v vsakdanjem življenju. S tem spoznavamo načela zakonskega življenja.

Če bi željo po ustanoviti skupine, o kateri je govora, primerjali z gorčičnim zrnom, potem smo z župnikom, ki je to seme bil pripravljen posejati, dobili dobrega sejalca. Zrno je vzklilo, korenine pa postajajo čedalje močnejše, ker svojo moč črpajo iz Svetega pisma. Kmalu bo naša skupina postala mogočno drevo, ki bo v svoji krošnji nudila varno zavetje našim otrokom in viharji vsakdana je ne bodo zamajali.

 

Bogu smo hvaležni za ta dar.

 

zakonca Franc in Jožica Bencak

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.