Zaključek šmarnic – izlet 30. 5. 2010

Ob zaključku šmarnic smo se z najbolj rednimi šmarničarji odpravili na izlet v Jeruzalem v Ljutomersko-ormoških goricah. Kraj je dobil ime po marijini podobi, ki so jo križarji v 13. stoletju prinesli iz Jeruzalema v Sveti deželi. V cerkvi Žalostne Matere Božje, kjer je v stranskem oltarju tudi podoba sv. Ane, smo zapeli Angelovo češčenje in se priporočili Marijinemu varstvu. Pot smo po pobočjih zasajenih z vinsko trto nadaljevali do Podgradja in Ljutomerske podružne cerkve sv. Ane. Tako nas je ves čas poleg Marije spremljala tudi naša Bakovska zavetnica. Ob glasbeni spremljavi kitaristov in ob pomoči otroškega pevskega zbora smo zapeli nekaj marijinih pesmi, poslušali šmarnično branje in zmolili litanije Matere Božje.
Po končani pobožnosti so nas domačini povabili na piknik, ki smo ga zaradi deževnega vremena začeli v gasilskem domu, po prenehanju dežja pa nadaljevali na igrišču pri ribniku, kjer smo se zadržali do večera.
Nekoliko utrujeni od hrane in rekreacije smo se kmalu po sedmi uri odpravili proti domu. Ob slovesu smo si zaželeli, da bi lepi nauki in zgledi, ki smo jih slišali pri šmarnicah, bili izziv za posnemanje.

2 komentarja

2 komentarja “Zaključek šmarnic – izlet 30. 5. 2010”

  1. Jasminana 31 Maj 2010 ob 21:32 1

    Res smo se imeli fajn. Otroci so kljub dežju uživali.

  2. Bernardana 01 Jun 2010 ob 06:07 2

    Zaključek šmarnic je minil v lepem pobožnem in na koncu tudi športnem vzdušju. Kljub temu, da nam je malce zagodlo vreme smo se vseeno lahko pomerili tudi v odbojki in nogometu. Hvala domačinom za vse dobrote, ki ste nam jih pripravili in kmalu spet na snidenje v Bakovcih pri naši sv. Ani.