Srečanje staršev 26.11.2009

Srečanje staršev, ki so v letu 2009 v župniji Bakovci prinesli otroka h krstuKot družina smo dobili vabilo župnijske karitas naj se udeležimo srečanja staršev z dojenčki, ki so bili krščeni v tem letu. Polni pričakovanja smo se odzvali vabilu in se veselili srečanja staršev in otrok, ki so doživeli enako veselje kot naša družina, ko se nam je rodil otrok.

Starši smo bili povabljeni, da podelimo svojo izkušnjo pričakovanja in doživetij ob rojstvu svojega otroka.

Ob sklenitvi zakonske zveze sva si z možem obljubila, da bova sprejela otroke. Velikokrat sva molila za otroke pri tem naju je spremljala tudi molitev sorodnikov. Z veseljem sva se nekega dne razveselila spočetega otroka. Začutila sva globljo ljubezen, ki naju je začela še bolj povezovati. Od takrat naprej sem veliko premišljevala o še nerojenem otroku in molila h Bogu in Mariji.

Nosečnost je bila zelo težka, kar mi je onemogočilo, da bi pristopala k sveti maši in prejemala obhajilo. Večkrat sem zaprosila patra, da mi je prinesel sveto obhajilo. Zelo me je bilo strah poroda in zapletov med porodom. Poprosila sem za bolniško maziljenje in od tistega dne naprej sem vse izročila Bogu.

Prišel je dan poroda. Mama je, med tem ko je čakala na rojstvo mojega otroka, molila rožni venec. To mi je veliko pomenilo, da sem v miru pričakovala porod. Bil je težak. Tisti dan sem zmolila veliko zdravamarij in bolečine skušala premagati ob molitvi. V veliko oporo mi je bil moj mož, ki je s toplo besedo del te bolečine sprejel nase. Ko je prišel otrok na svet je bil moj prvi stavek: »Hvala ti Bog!«

Vsak dan znova se zahvaljujemo Bogu, da nam je dal najdragocenejši biser, to je našo Evo. Prepričana sem, da je Božji dar, zato pravimo, da nam jo je poslal «Bogec«.  Ob zahvalni nedelji sem se zahvaljevala za ta prečudoviti dar in se v molitvi spomnila tudi tistih staršev, ki ne morejo imeti otrok.

Bog hvala ti za našo Evo, blagoslavljaj našo družino!

Anita Novak

 

3 komentarji

3 komentarji “Srečanje staršev 26.11.2009”

 1. Francna 01 Dec 2009 ob 23:25 1

  Hvala za vajino pričevanje. Hvala tudi vsem ostalim, da smo bili skupaj.

 2. Matildana 03 Dec 2009 ob 21:57 2

  Vesela sem, da smo v tednu karitas naredili nekaj za naše najmlajše in njihove starše. Nekateri povabljeni se, žal, niso mogli udeležiti srečanja.
  Po pozdravnem nagovoru smo prebrali svetopisemsko berilo o družini in se spraševali, kakšne skrbi nosijo starši v srcu, ko otroci odraščajo in kako pomembno je, da že v zgodnjem otroštvu čutijo njihovo ljubezen in bližino. Skupaj smo zmolili desetko rožnega venca in malčkom podarili slikanico Svetega pisma ter se zadržali v prijetnem klepetu ob piškotih in soku.
  Starša Novak sta nam zaupala svoje pričakovanje in veselje ob rojstvu otroka. Hvala za vajino pričevanje in pričevanjer tudi drugih, ki ste se vključili.
  To je bilo naše prvo srečanje mladih staršev. Prizadevali si bomo, da ne bo zadnje.

 3. Anitana 04 Dec 2009 ob 10:44 3

  Rada bi se zahvalila gospodu župniku in župnijski karitas, da so nam pripravili tako lepo srečanje. Ob tem srečanju smo vsi začutili, da pripadamo skupnosti.
  Hvala vam!