PISMO STARŠEM OB ZAČETKU KATEHETSKEGA LETA – NOVO!

Začetek katehetskega leta

Dragi starši!

Brezskrbni počitniški dnevi so se iztekli. Kljub korona virusu in številnim preventivnim ukrepom za ohranjanje zdravja, verjamemo, da ste si vsaj malo odpočili in si nabrali moči za novo šolsko in katehetsko leto, v katerega vstopamo.

Kateheti smo vam hvaležni za vašo pripravljenost in zavzetost v času spomladanske karantene, ko ste ob številnih obveznostih in skrbi za družino doma svojim otrokom posredovali tudi nauk o Bogu in veri. Hkrati pa vas še naprej prosimo za pomoč in sodelovanje, saj bomo le skupaj zmogli lepoto in pomembnost vere in krščanskega življenja posredovati vašim in našim otrokom. Že res, da ure kateheze, h kateremu jih boste v naslednjih dneh vpisali, otroke uvedejo v krščansko življenje ter jih pripravijo na prejem zakramentov svete evharistije (prvo obhajilo) in svete birme. A kateheza ne dela čudežev, če starši sami najprej s svojim zgledom življenja po veri, na krščansko življenje ne naravnajo tudi svojih otrok. Zato je kateheza le dopolnitev verskega življenja in verske vzgoje vas, staršev. Vsekakor je pri verski vzgoji na prvem mestu udeležba pri nedeljski sveti maši. Brez nedeljske svete maše, ki je srečanje z Jezusom in je temelj naše vere v Jezusa Kristusa, ni pravega krščanskega življenja. Zato vas, dragi starši, vabimo in spodbujamo, da skupaj s svojimi otroci pridete k nedeljski sveti maši, pri njej tudi sodelujete z molitvijo in petjem ter ste tako najboljši zgled vašemu otroku. Dejanja so pomembnejša od slehernih besed…

Poleg obiskovanja nedeljske svete maše so sestavni deli verske vzgoje vsakega kristjana še molitev, branje Svetega pisma in učenje o Bogu. Vse omenjeno pri katehezi kateheti omogočamo vašemu otroku in »nadgrajujemo« vaša prizadevanja v družini, saj verjamemo, da tudi družinsko molitev, kakor tudi branje Svetega pisma »prakticirate« v družini.

Verska vzgoja je vezana tudi na zapoved ljubezni do bližnjega. Zato si kateheti prizadevamo, da v razredu skrbimo za medsebojno spoštovanje, za to, da se vsakdo čuti sprejetega, da vsak dobi priložnost, da izrazi svoje mnenje, pa tudi za to, da posameznik sprejme odgovornost za svoja dejanja ter da pride do odpuščanja in sprave. Odpuščanje in sprava sta pomembna temelja vsake skupnosti, tudi katehetske skupine. Veseli bomo, če boste vi starši ta naša vzgojna prizadevanja podprli z zgledom in besedo. Pa tudi z molitvijo, da bi mi kateheti vse to zmogli posredovati vašim otrokom.

Seveda smo vam vedno na razpolago za pogovor. Prva priložnost za to bo že ob vpisu h katehezi, ki bo v četrtek, 3. septembra 2020. Razpored vpisnih ur, kakor tudi katehez za posamezni razred, najdete na naši spletni strani www.bakovci.net.

Naj bo pot vaših otrok skozi vrata šolskih in katehetskih učilnic blagoslovljena in naj jih vsak dan spremlja tudi vaša molitev.

Kateheti vaših otrok

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.