NOVO ŽIVLJENJE – NOVO!!

Danes smo se zbrali tukaj, da skupaj praznujemo čudovit trenutek – sveti krst naše Alenke.

To je poseben dan, ko skupaj podarjamo otroka Božji ljubezni in ga sprejemamo v krščansko skupnost. To je priložnost za veselje, slavje in hvaležnost, saj je sveti krst pomemben mejnik v življenju otroka in njegove družine. Sveti krst je sveti zakrament, ki nas opominja na neskončno Božjo milost in ljubezen. Ob
tem zakramentu smo poklicani, da otroka posvetimo v Božji ljubezni, ga varujemo, vzgajamo in mu pomagamo rasti v veri.

Draga Alenčica, danes si se ponovno rodila po vodi in Svetem Duhu. Postala si Božji otrok in prejela duhovno identiteto kot kristjanka. Sveti krst je zunanje znamenje našega notranjega odnosa z Bogom, sprejetje krščanskega nauka ter vrednot. Krst nas pokliče, da živimo kot Kristusovi učenci, pričevalci vere in ljubezni v svetu. Nosimo odgovornost, da se nenehno spreobračamo, rastemo v veri in delamo dobro drugim.

Botrstvo pri tem dogodku ima poseben pomen. Zavedam se, da me obvezuje, da te bom po svojih najboljših močeh spremljala na tvoji duhovni poti. To je velika odgovornost, a vem, da je hkrati polna blagoslovov.

Naj nas vse skupaj sveti krst naše Alenke spomni, da smo tudi mi poklicani k stalnemu spreobrnjenju in rasti v veri. Naj bo spodbuda, da svojo vero živimo in udejanjamo v vsakdanjem življenju, bodimo iskreni pričevalci Božje ljubezni in milosti v zapletenem svetu, v katerem živimo. Božja ljubezen je ta, ki nas vabi, da jo delimo z drugimi. Ko se je resnično zavedamo, smo poklicani, da sami postanemo odsev te ljubezni v svetu: z dejanji usmiljenja, sočutja in odpuščanja.

Amen.

Botrca Vesna

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.