50. ROJSTNI DAN ŽUPNIKA dr. Franca Zoreca – NOVO

Minula 24. navadna nedelja za nas Bakovčare ni bila navadna nedelja. Bila je posebna nedelja, saj je na ta dan naš g. župnik praznoval 50 let življenja. Pri zahvalni sveti maši se nas je zbralo res lepo število župljanov. Za prvo presenečenje ta dan smo poskrbeli člani ŽPS-ja, ki smo sveto mašo obogatili z pripravljenimi uvodi, ter mladinska glasbena skupina in cerkveni pevski zbor, ki je poskrbel še za »glasbeno čestitko« in lepo ter ubrano petje med mašo. Sveto mašo smo pričeli s sledečo čestitko:

Spoštovani g. župnik!

Danes je dan za veselje! Je dan za praznovanje! Pa tudi dan za hvaležnost. Zato smo se danes z veseljem in radostjo v srcu vaši bakovski farani zbrali okrog daritvenega oltarja, da se skupaj z vami, dragi g. župnik, veselimo in praznujemo; da se skupaj z vami Bogu zahvalimo za dar vašega življenja ter za vašo 50. letno življenjsko pot, ki vas je pred skorajda natanko 10-timi leti pripeljala med nas, Bakovčare. Bogu smo neizmerno hvaležni za to.

Nekdo je zapisal, da življenjska pot ne vodi in ni vedno le miren sprehod po mehki travi, ampak zna biti tudi strma in ozka gorska steza, posuta z drobnimi, pa tudi večjimi in včasih celo ostrimi skalami. Pot pa vedno vodi naprej. In navzgor – k cilju, pod modro nebo in k soncu, ki greje vse okrog sebe. 

Zato vam danes, ob vašem 50. rojstnem dnevu, v imenu vseh vaših hvaležnih faranov iskreno čestitam in iz vsega srca želim, da na nadaljnji življenjski poti za vas nobena gora ne bo previsoka in nobena skala ne preostra. Naj vas pot življenja varno in zanesljivo pripelje do našega skupnega cilja – do sonca našega življenja.

Naj vas dobri Bog na tej poti še naprej blagoslavlja in obdarja z obiljem življenjskih moči. Naj vam še naprej nakloni trdnega zdravja, poguma in vztrajnosti, da boste še veliko let zvesto in predano izpolnjevali svoje življenjsko poslanstvo med nami. In naj vam že v tem življenju bogato poplača ves trud, vse dobro in vsa tista majhna in očem skrita dobra dela, s katerimi ste se neizbrisno zapisali v srca neštetih posameznikov.

In ker smo vam abrahamsko darilo izročili že lani, na pragu vaše pol stoletnice, vam ob vseh iskrenih in dobrih željah, ki jih bo, verjamem da danes še nešteto, poklanjamo le ta skromni šopek, dar članov ŽPS-ja. Toda za pol stoletja je zgolj cvetje, najsi še tako lepo in posebno, zdaleč premalo. Zato vas bo zunaj čakal še en dar vaših hvaležnih faranov. Da se, v senci dreves in ob kozarčku obljubljenega abrahamovega vina, po sveti maši, vi in mi vsi, še malo okrepčamo.

Bog vas živi še na mnoga, mnoga leta!

 

Po sveti maši smo župljani pred cerkvijo pripravili pogostitev za slavljenca ter vse udeležence, na njej pa seveda ni manjkala niti rojstnodnevna torta.

Toda presenečenj s tem še ni bilo konec. Domačin Dušan je slavljenca odpeljal še na Triglav. Z letalom seveda, da si je ta, v minulih letih velikokrat osvojen, vrh lahko ogledal še s ptičje perspektive. Kratki postanek v Bovcu je bil ravno dovolj dolg za tandemski skok s padalom, nato pa je Dušan s slavljencem poletel še do Sečovelj, kjer ga je že nestrpno pričakovala in »prevzela« primorska ekipa. In pot se je nadaljevala naprej v znamenju novih presenečenj in doživetij…

Slike lepega dogajanja tega dne si lahko ogledate v galeriji.

 

Gabika Vurcer

Komentiraj

Ni komentarjev na tej strani.